Красиві торти – 9 рецептів

Найкрасивіші весільні торти

Гарний весільний торт готується кілька днів.

Для великої кількості гостей торт роблять з декількох «поверхів».

У перший день печуть коржі. На другий день промащують їх кремом, а на третій – прикрашають вже готове частування глазур’ю, мастикою, фігурками і квітами.

Для бісквіта на весільний торт береться стандартний набір продуктів:

  • яйця;
  • цукор;
  • борошно;
  • розпушувач за бажанням.

На 1 яйце беруть 1 ст. л. цукру і борошна.

Для крему знадобиться:

  • масло вершкове;
  • згущене молоко.

На 200 г масла 50 г згущеного молока.

Для прикраси підійдуть фрукти, мастика, квіти з мастики чи живі троянди.

Приготування:

  • До початку випічки потрібно уявляти собі розмір кожного ярусу торта. Так як десерт трьох ярусний – верхній корж буде діаметром 18 см, другий – 28 см, третій – 36 див.
  • Для багатоярусних тортів бісквіт не розрізається навпіл. Товщина готового коржа від 2 до 4 див. В кожному ярусі має бути по 3 коржа.
  • Для випічки одного великого бісквіта (всього їх потрібно 7) знадобиться 20 яєць кімнатної температури. Жовтки відокремлюють в одну ємність, білки в іншу.
  • Додають білок дрібку солі, і починають збивати міксером на повільній швидкості, потім швидше.
  • Під збитий до стійких піків білок додають ванілін і 10 ст. л. цукру.
  • Збивають кілька хвилин, щоб цукор розчинився.
  • Переходять до взбиванню жовтків, спочатку без нічого, потім додають 10 ст. л. цукру. Жовтки помітно світлішають, збільшуються в об’ємі і стають густими.
  • З’єднують жовток і білок, перемішують в одну сторону силіконової або дерев’яною лопаткою.
  • Додають 20 ст. л. борошна і 1 ч. л. розпушувача. Можна пекти і без нього, але тоді коржі не будуть такими пружними.
  • Переливають тісто у форму, розрівнюють лопаткою. Духовка на цьому етапі повинна бути розігріта до 180 °C.
  • Відправляють бісквіт в розігріту духовку, печеться він близько 30 хвилин.
  • Готовий корж перекладають на решітку і залишають остигати.
Дивіться також:  Осетинський пиріг – 9 рецептів приготування

Для крему збивають масло зі згущеним молоком. Коржі просочують солодкою водою з лимонним соком, і промащують кремом. На кожен шар кладуть консервовані персики або абрикоси, нарізані тонкими скибочками. Кремом промащують боки і верх торта, ставлять на ніч у холодильник. Вранці, перед тим як прикрасити торт, мастику розкачують завтовшки 0,5 см, і покривають кожен ярус окремо, акуратно розрівнюючи. Збирають торт і прикрашають на місці урочистості.

Прокрутка до верху