Красиві торти – 9 рецептів

На 8 березня

На 8 березня можна спекти смачний торт «Пташине молоко», прикрасивши його квітами з білкового крему.

Для бісквіта знадобляться такі продукти:

  • яйця – 4 шт.;
  • цукор і борошно по 4 ст. л.

Для крему беруть:

  • яйця – 10 шт.;
  • молоко – 1 ст.;
  • цукор – 2 ст.;
  • масло вершкове – 300 г;
  • желатин 50 г +вода 150 г;
  • ванілін.

Покроковий опис процесу приготування:

  • В желатин додають воду кімнатної температури, залишають на столі, поки печеться бісквіт.
  • Для тіста розбивають яйця, відокремлюють жовтки від білків. Збивають міксером.
  • Додають до білків 2 ст. л. цукру і стільки ж до жовтків, знову збивають 2 хвилини.
  • З’єднують білки і жовтки, всипають 4 ст. л. просіяного борошна, перемішують тісто. Бісквіт випікають у формі діаметром 28 див Залишають остигати на решітці.
  • Для крему у 10 яєць відокремлюють жовтки від білків.
  • Білки прибирають в холодильник, а жовтки збивають з 1 ст. цукру, ваніліном, 1 ст. л. борошна і 1 ст. молока. Масу підігрівають на водяній бані до загустіння протягом 20 хвилин.
  • Остуджують жовтковий крем до 40 °C, додають м’яке вершкове масло.
  • Збивають 10 білків, в кінці всипають склянку цукру. Перемішують ложкою жовтковий і білковий крем, додають розтоплений желатин.
  • Збирають торт у тій же формі, в якій його випікали. Бісквіт розрізати на 2 коржа – один кладуть на дно форми, зверху крем, потім другий корж.

Ставлять торт в холодильник на 2 години, зверху оформляють шоколадною глазур’ю і заварним білковим кремом.

Дивіться також:  Торт Хвилинка – 7 швидких і смачних рецептів приготування на сковороді, в мікрохвильовій печі, духовці і без випічки
Прокрутка до верху