На 8 березня
На 8 березня можна спекти смачний торт «Пташине молоко», прикрасивши його квітами з білкового крему.
Для бісквіта знадобляться такі продукти:
- яйця – 4 шт.;
- цукор і борошно по 4 ст. л.
Для крему беруть:
- яйця – 10 шт.;
- молоко – 1 ст.;
- цукор – 2 ст.;
- масло вершкове – 300 г;
- желатин 50 г +вода 150 г;
- ванілін.
Покроковий опис процесу приготування:
- В желатин додають воду кімнатної температури, залишають на столі, поки печеться бісквіт.
- Для тіста розбивають яйця, відокремлюють жовтки від білків. Збивають міксером.
- Додають до білків 2 ст. л. цукру і стільки ж до жовтків, знову збивають 2 хвилини.
- З’єднують білки і жовтки, всипають 4 ст. л. просіяного борошна, перемішують тісто. Бісквіт випікають у формі діаметром 28 див Залишають остигати на решітці.
- Для крему у 10 яєць відокремлюють жовтки від білків.
- Білки прибирають в холодильник, а жовтки збивають з 1 ст. цукру, ваніліном, 1 ст. л. борошна і 1 ст. молока. Масу підігрівають на водяній бані до загустіння протягом 20 хвилин.
- Остуджують жовтковий крем до 40 °C, додають м’яке вершкове масло.
- Збивають 10 білків, в кінці всипають склянку цукру. Перемішують ложкою жовтковий і білковий крем, додають розтоплений желатин.
- Збирають торт у тій же формі, в якій його випікали. Бісквіт розрізати на 2 коржа – один кладуть на дно форми, зверху крем, потім другий корж.
Ставлять торт в холодильник на 2 години, зверху оформляють шоколадною глазур’ю і заварним білковим кремом.