Крем для еклерів – 8 рецептів приготування смачного крему

Білковий крем для еклерів

Білковий крем також часто використовується для наповнення тістечок, але щоб домогтися необхідної текстури, яка не дозволить витекти начинці, слід користуватися тільки перевіреними пропорціями білків, цукру і рідини.

Для однієї стандартної порції заварного тіста для еклерів достатньо:

  • 4 білків;
  • 45 мл свіжого лимонного соку;
  • 100 мл гарячої води;
  • 360 г цукру.

Як зробити білковий крем для еклерів:

  • Спочатку слід збити білки з лимонним соком до щільних стійких піків. З приводу того, чи повинні бути білки охолодженими варто відзначити, що продукт з холодильника зіб’ється швидше, але при збиванні білків кімнатної температури утворюються більш стійкі зв’язки, що робить масу стабільніше.
  • Відставити ненадовго збиті білки в бік і зварити з води і цукру сироп. Для цього кристалічний продукт залити киплячою або просто гарячою рідиною, помішуючи на вогні довести до повного розчинення і варити до проби на м’який кульку. Крапля сиропу в холодній воді повинна перетворюватися на м’який кульку.
  • Знову включити міксер і збиваючи білки тонкою цівкою ввести в них гарячий солодкий розчин. Далі слід збивати крем до повного його охолодження (10-15 хвилин). Після цього модно приступати до наповнення еклерів.
Дивіться також:  Торт Їжа богів – 12 дуже смачних рецептів домашнього торта