Цей суп шалено ніжний, смачний і, звичайно ж, дуже корисний. А який він гарний виходить! Обов’язково спробуйте приготувати цей чудовий крем суп з брокколі і спаржі за нашим рецептом. Адже в брокколі і спаржі дуже багато вітамінів і мікроелементів. Консистенцію супу можете регулювати на свій розсуд. Якщо ви любите суп більш рідкий тоді додавайте більше води, якщо, навпаки, кремову текстуру тоді зменшуйте кількість води. Взагалі, овочі в цьому супі можна змінювати. Наприклад, додати перчик болгарський, картопля, стебло селери, все це збагатить супчик новими смаками і ароматами. Ще можна додати сиру в самому кінці варіння. Для любителів морепродуктів він ідеально поєднуватися з креветками. Це самий легкий і дієтичний суп, завдяки низькому вмісту калорій його включають в раціон різних дієт. Готується він дуже швидко і легко це істотно заощадить вам час і сили.
Час виготовлення: 10 хвилин
Кількість порцій: 8 шт.
Для цієї страви знадобляться:
- Брокколі – 400 г
- Спаржа зелена – 400 г
- Вершки – 1 стакан
- Борошно – 2 ложечки
- Вершкове масло – 30 г
- Маленька луковичка
- Пару зубків часнику
- Сіль і перчик за смаком
Як приготувати крем-суп з брокколі і спаржі
- Готуємо всі інгредієнти.
- Для цього цибулину нарізаємо дрібними кубиками.
- Також дрібненько ріжемо часник.
- У каструлі підтопити вершкове масло, потім додаємо туди борошно і підсмажуємо при постійному помішуванні, щоб не було грудочок.
- Додаємо цибулю і часник продовжуємо трохи обсмажують.
- Потім додаємо води, промиту брокколі, спаржу і доводимо до кипіння.
- Після закипання перемелюємо суп заглибним блендером.
І знову ставимо на вогонь, солимо, перчимо до смаку, додаємо вершки і кип’ятимо буквально дві хвилинки. Крем-суп готовий, смачного вам апетиту!
Рецепт цього крем супу можна віднести і до холодних супів. Оскільки він не втрачає своїх смакових якостей, якби він був гарячим або холодним. Додати додатковий смак і прикраси страви можна за допомогою сухарів. Їх дуже легко приготувати самим, для цього нарізаємо батон або хліб на шматочки, відрізаємо все скоринки і м’якоть ріжемо дрібненькими кубиками. Потім в сухій сковорідці підсмажуємо до рум’яності і додаємо в кожну порцію супу, перш ніж подати на стіл.