З додаванням вершків
Інгредієнти: півкіло грибів, головка цибулі, півсклянки фільтрованої води або курячого бульйону, 1 ст. ложка пшеничного борошна, 60 г вершкового масла, повний стакан нежирних вершків, сіль, прованські трави.
- Цибулина і свіжі шампіньйони дрібно нарізати. Форма шматочків неважлива, адже згодом вони все одно будуть подрібнюватися блендером.
- На будь-якому жирі гриби з цибулею добре обсмажуються. З сковорідки в результаті повинна повністю випаруватися вся рідина.
- Отримана маса подрібнюється в блендері до однорідного пюре.
- На вершковому маслі сотейники до золотавості обсмажується борошно. Сюди ж вливається половина води або бульйону. Після перемішування страва готується на невеликому нагріванні 10-12 хвилин.
- Майбутній супчик за смаком солиться, приправляється спеціями. Відмінно підійде до нього суміш перчиком і мускатний горіх.
- Залишилося вилити вершки і добре прогріти рідина.
Подається з часниковими тостами або сухариками.