Крем-суп з шампіньйонів – 10 смачних рецептів приготування

З додаванням вершків

Інгредієнти: півкіло грибів, головка цибулі, півсклянки фільтрованої води або курячого бульйону, 1 ст. ложка пшеничного борошна, 60 г вершкового масла, повний стакан нежирних вершків, сіль, прованські трави.

  • Цибулина і свіжі шампіньйони дрібно нарізати. Форма шматочків неважлива, адже згодом вони все одно будуть подрібнюватися блендером.
  • На будь-якому жирі гриби з цибулею добре обсмажуються. З сковорідки в результаті повинна повністю випаруватися вся рідина.
  • Отримана маса подрібнюється в блендері до однорідного пюре.
  • На вершковому маслі сотейники до золотавості обсмажується борошно. Сюди ж вливається половина води або бульйону. Після перемішування страва готується на невеликому нагріванні 10-12 хвилин.
  • Майбутній супчик за смаком солиться, приправляється спеціями. Відмінно підійде до нього суміш перчиком і мускатний горіх.
  • Залишилося вилити вершки і добре прогріти рідина.

Подається з часниковими тостами або сухариками.

Дивіться також:  Сирний десерт з ягодами і фруктами з фото
Прокрутка до верху