З цвітною капустою
Інгредієнти: півкіло свіжих печериць, 70 г вершкового масла, половина середньо головки цвітної капусти, 1 шт. цибулі-порею, 380 мл дуже жирний вершків, 60 г твердого сиру, сіль, пахучі трави.
- Світла частина цибулі ріжеться кільцями і смажиться на вершковому маслі 6-7 хвилин. Овоч має розм’якнути. Сюди ж відправляються шматочки печериць. Разом продукти тушкують 8-9 хвилин.
- Головка капусти розбирається на суцвіття і відварюється в солоній воді. Овоч з’єднується з компонентами з першого кроку в сотейнику. Зверху виливаються підсолені і присмачені ароматними травами вершки.
- Вариться ще 12-14 хвилин, після чого пюрируется блендером.
Останнім у гарячий суп додається тертий сир. За бажанням його можна замінити плавленими сирками.