З додаванням сметани
Сметана робить крем рідким і більш ніжним смаком. Такі ласощі можна використовувати для наповнення еклерів або подавати самостійно.
Готується молочно-сметанний крем наступним чином:
- банку згущеного молока з цукром;
- 400 гр сметани жирністю 20-25 %;
- 1-2 чайн. л. лимонної цедри.
Все збиваємо вінчиком у великій мисці.
Можна додати консервовані або в’ялені ягоди і фрукти, шоколадну крихту, не крупно нарізані сухофрукти і в результаті одержати ніжний, солодкий десерт, який подають в невеликих креманках.
На замітку. Якщо дуже солодкий крем вам не по душі, розбавте його 1-2-ма стіл. л. лимонного соку. Додавайте поступово під час збивання, пробуючи результат на смак.