Рецепт запікання в духовці
Продукти:
- крильця курей. – 1 кг;
- борошно – 220 г;
- пластівці кукурудзяні – 220 г;
- цукор – 2 ч. л.;
- сіль – 3 ч. л.;
- масло рослинне – 3 ст. ложки;
- перець чорний. мовляв. – 2 ч. л.;
- перець білий – 0,3 ч. л.;
- перець черв. мовляв. – 0,3 ч. л.;
- паприка – 0,5 ч. л.;
- часник – 0,5 ч. л.;
- яйце – 2 шт.;
- молоко – 200-300 мл;
- соус соєвий – 2 ст. л.;
- вода – 1 л.
Інструкція:
- Перед маринуванням кожне крильце разрежем по суглобам на три частини.
- Приготуємо заправку: у літрі води розчинний сіль і соєвий соус. В отриманому розсолі шматочки курячих крилець витримаємо 2 години. Далі їх дістанемо і обсушим.
- Приготуємо тарілку з паніровкою із суміші борошна, подрібнених пластівців, солі, цукру і всіх підготовлених спецій.
- Приготуємо тісто з яєць і молока в окремій ємності.
- Обваляем шматочки крилець в борошні, потім окунем в клярі, після цього обваляем їх в паніровці з борошна і пластівців. Кожен оброблений шматочок викладемо на деко, дно якого змащене рослинним маслом. Укладені курячі крильця взбрызнем рослинним маслом.
- Запечемо крильця як KFC в духовці, встановивши температуру 180-200 градусів. Готувати 40-50 хвилин до утворення рум’яної коричневої скоринки. Приготовані в духовці апетитні шматочки крилець можна вживати як закуску до пива, як самостійну страву, а також з будь-яким гарніром.