Кролик тушкований в сметані – смачні рецепти приготування

Оригінальний варіант з чорносливом

Будь-яка дичину (а багато хто вважають м’ясо кроликів саме дичиною!) прекрасно поєднується з сухофруктами, а король серед кращих інгредієнтів для м’яса – чорнослив. Він надає легку солодкість, ледь вловимий копчений присмак, так що здається, що блюдо приготовлено на відкритому вогні.

Варіант з чорносливом важко назвати повсякденним, він швидше святковий. Але побалувати себе їм обов’язково варто хоча б один раз.

Для приготування знадобиться:

  • 100 гр чорносливу;
  • кролик вагою 1 кг;
  • цибулю, моркву;
  • спеції і сіль за смаком;
  • рослинна олія для обсмажування;
  • сметана (або вершки) – 200 мл;
  • томатна паста (за бажанням) – 2 ст. л.

М’ясо кролика обсмажуємо, овочі злегка пасеруємо. У глибоку гусятницю або казан, укладаємо шарами м’ясо, овочі, чорнослив. Заливаємо все бульйоном і тушкуємо 1, 5 години до готовності м’яса. Додаємо сметану, трохи томату і готуємо страву ще 30 хвилин. Готового кролика з чорносливом подаємо з бурим рисом, сочевицею, квасолею або відварною картоплею.

Чорнослив перед приготуванням вимочити в окропі 15-20 хвилин. Воду, в якій фрукти замочували, не виливайте, а додайте в соус, де буде тушкуватися кролятина.

Дивіться також:  Гречка зі свининою – 7 рецептів, як приготувати в мультиварці, в духовці на сковороді
Прокрутка до верху