Оригінальний варіант з чорносливом
Будь-яка дичину (а багато хто вважають м’ясо кроликів саме дичиною!) прекрасно поєднується з сухофруктами, а король серед кращих інгредієнтів для м’яса – чорнослив. Він надає легку солодкість, ледь вловимий копчений присмак, так що здається, що блюдо приготовлено на відкритому вогні.
Варіант з чорносливом важко назвати повсякденним, він швидше святковий. Але побалувати себе їм обов’язково варто хоча б один раз.
Для приготування знадобиться:
- 100 гр чорносливу;
- кролик вагою 1 кг;
- цибулю, моркву;
- спеції і сіль за смаком;
- рослинна олія для обсмажування;
- сметана (або вершки) – 200 мл;
- томатна паста (за бажанням) – 2 ст. л.
М’ясо кролика обсмажуємо, овочі злегка пасеруємо. У глибоку гусятницю або казан, укладаємо шарами м’ясо, овочі, чорнослив. Заливаємо все бульйоном і тушкуємо 1, 5 години до готовності м’яса. Додаємо сметану, трохи томату і готуємо страву ще 30 хвилин. Готового кролика з чорносливом подаємо з бурим рисом, сочевицею, квасолею або відварною картоплею.
Чорнослив перед приготуванням вимочити в окропі 15-20 хвилин. Воду, в якій фрукти замочували, не виливайте, а додайте в соус, де буде тушкуватися кролятина.