Крихітка картопля з сосисками в гірчиці
Запечену в духовці крихту-картоплю як варіант страви для правильного харчування в цьому рецепті готуємо з сосисками в гірчиці. Рецепт простий. Сосиски обсмажуємо та змішуємо з соусом з майонезу та гірчиці, що виходить швидко та смачно, але час запікання залежить від розміру картоплі.
Час приготування: 1 год.
Час приготування: 10 хвилин.
Порцій: 3.
Інгредієнти:
- Картопля велика – 3 шт.
- Сосиски – 2 шт.
- Сир твердий – 30 гр.
- Гірчиця – 1 ч.л.
- Майонез – 1 ч.л.
- Часник – 2 зубки.
- Сіль за смаком.
- Петрушка – до смаку.
- Масло вершкове – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. Відразу підготуйте всі інгредієнти згідно рецепту. Картоплю ретельно і зі щіточкою промийте та обсушіть серветкою.
Крок 2. Увімкніть духовку на 200°С. Кожну картоплину щільно загорніть у кілька шарів та запікайте у духовці до готовності. За такої температури картопля запечеться за 40-45 хвилин.
Крок 3. Звільніть сосиски від оболонки і наріжте невеликими шматочками.
Крок 4. Потім трохи обсмажте їх на розігрітій вершковій олії і до легкого рум’яного кольору.
Крок 5. До обсмажених сосисок додайте по чайній ложці гірчиці з майонезом, подрібнений часник і перемішайте.
Крок 6. Запечена картопля перекладіть на блюдо, розгорніть фольгу і частину м’якоті зверху приберіть. Посипте картоплю сіллю.
Крок 7. Поверх картоплі розкладіть начинку із сосисок у гірчиці та майонезі.
Крок 8. Посипте картоплю тертим натертим твердим сиром і поставте його в духовку ще на 5-7 хвилин, щоб сир розплавився.
Крок 9. Приготовлену крихту-картоплю з сосисками в гірчиці посипте нарізаною петрушкою і відразу подайте гарячою до столу. Смачного!