Крошка-картопля – 8 рецептів у духовці в домашніх умовах

Крихітка картопля з сосисками в гірчиці

Запечену в духовці крихту-картоплю як варіант страви для правильного харчування в цьому рецепті готуємо з сосисками в гірчиці. Рецепт простий. Сосиски обсмажуємо та змішуємо з соусом з майонезу та гірчиці, що виходить швидко та смачно, але час запікання залежить від розміру картоплі.

Час приготування: 1 год.

Час приготування: 10 хвилин.

Порцій: 3.

Інгредієнти:

  • Картопля велика – 3 шт.
  • Сосиски – 2 шт.
  • Сир твердий – 30 гр.
  • Гірчиця – 1 ч.л.
  • Майонез – 1 ч.л.
  • Часник – 2 зубки.
  • Сіль за смаком.
  • Петрушка – до смаку.
  • Масло вершкове – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Відразу підготуйте всі інгредієнти згідно рецепту. Картоплю ретельно і зі щіточкою промийте та обсушіть серветкою.

Крок 2. Увімкніть духовку на 200°С. Кожну картоплину щільно загорніть у кілька шарів та запікайте у духовці до готовності. За такої температури картопля запечеться за 40-45 хвилин.

Крок 3. Звільніть сосиски від оболонки і наріжте невеликими шматочками.

Крок 4. Потім трохи обсмажте їх на розігрітій вершковій олії і до легкого рум’яного кольору.

Крок 5. До обсмажених сосисок додайте по чайній ложці гірчиці з майонезом, подрібнений часник і перемішайте.

Крок 6. Запечена картопля перекладіть на блюдо, розгорніть фольгу і частину м’якоті зверху приберіть. Посипте картоплю сіллю.

Крок 7. Поверх картоплі розкладіть начинку із сосисок у гірчиці та майонезі.

Крок 8. Посипте картоплю тертим натертим твердим сиром і поставте його в духовку ще на 5-7 хвилин, щоб сир розплавився.

Крок 9. Приготовлену крихту-картоплю з сосисками в гірчиці посипте нарізаною петрушкою і відразу подайте гарячою до столу. Смачного!

Дивіться також:  Серце куряче – 12 смачних рецептів приготування