Варіант приготування з картоплею
Список для створення повноцінної вечері наступний:
- курка — 1,25 кг;
- картопля — 1 кг;
- цибуля;
- соєвий соус — 2,5 ст. л.;
- раст. олія — 1 ст. л.;
- часник — 3 зубчики;
- перець, спеції для курки та картоплі.
Процес підготовки наступний:
- Курочку ділимо на частини таким розміром, щоб вони входили в банку. Солимо, перчимо і приправляємо.
- Рубаємо часникові часточки і заправляємо їх соєвим соусом. Поливаємо курку получившимся маринадом, накриваємо кришкою або плівкою на 40 хвилин маринуватися. Можна залишити на більший час — чим довше триває процес, тим яскравіше буде смак.
- Очищену картоплю нарізаємо на 4 частини. Додаємо до нього сіль і спеції, також поливаємо рослинним маслом.
- У банку чергуємо шари м’яса і картоплі, при цьому додаючи кільця нарізаного лука. Накриваємо горлечко банки фольгою і закріплюємо її.
- Духову піч розігріваємо до 180°С, на деко кладемо невеликий махровий рушник, на нього поміщаємо тару з вмістом. Запікаємо курку з картоплею в банку 1 ½ години, після в вимкненій духовці тримаємо ємність ще 15 хвилин.
- Викладаємо вміст на блюдо і подаємо, прикрасивши зеленню.
Курка в банку, та ще й з готовим гарніром, спеченим у власному соку курки, що може бути краще? Особливо підійде тим, у кого не залишається часу на приготування гарніру, а тут блюдо два в одному.