Курка в банці в духовці – 7 рецептів

Варіант приготування з картоплею

Список для створення повноцінної вечері наступний:

  • курка — 1,25 кг;
  • картопля — 1 кг;
  • цибуля;
  • соєвий соус — 2,5 ст. л.;
  • раст. олія — 1 ст. л.;
  • часник — 3 зубчики;
  • перець, спеції для курки та картоплі.

Процес підготовки наступний:

  • Курочку ділимо на частини таким розміром, щоб вони входили в банку. Солимо, перчимо і приправляємо.
  • Рубаємо часникові часточки і заправляємо їх соєвим соусом. Поливаємо курку получившимся маринадом, накриваємо кришкою або плівкою на 40 хвилин маринуватися. Можна залишити на більший час — чим довше триває процес, тим яскравіше буде смак.
  • Очищену картоплю нарізаємо на 4 частини. Додаємо до нього сіль і спеції, також поливаємо рослинним маслом.
  • У банку чергуємо шари м’яса і картоплі, при цьому додаючи кільця нарізаного лука. Накриваємо горлечко банки фольгою і закріплюємо її.
  • Духову піч розігріваємо до 180°С, на деко кладемо невеликий махровий рушник, на нього поміщаємо тару з вмістом. Запікаємо курку з картоплею в банку 1 ½ години, після в вимкненій духовці тримаємо ємність ще 15 хвилин.
  • Викладаємо вміст на блюдо і подаємо, прикрасивши зеленню.

Курка в банку, та ще й з готовим гарніром, спеченим у власному соку курки, що може бути краще? Особливо підійде тим, у кого не залишається часу на приготування гарніру, а тут блюдо два в одному.

Дивіться також:  Як приготувати стручкову квасолю заморожену?
Прокрутка до верху