Шашлик з курки в банку
Для приготування шашлику з курки знадобиться наступний список продуктів:
- філе курки — 0,5 кг;
- цибуля — 2 штуки;
- сік ½ лимона;
- вода з газом (мінеральна) — 1 склянка;
- спеції для шашлику — 1 ст. л.;
- сіль — 1,5 ч. л.
Приготування:
- Промиваємо куряче м’ясо і нарізаємо скибочками, цибулю — кільцями. Змішуємо м’ясо і цибулю, заправляємо лимонним соком, сіллю і приправами. Гарненько натираємо м’ясо сумішшю і залишаємо маринуватися при кімнатній температурі близько години. Потім заливаємо мінералку і маринуємо ще дві години.
- Мариноване м’ясо нанизуємо на шпажки в послідовності м’ясо — лук. Міні — шашлички закладаємо в банку і накриваємо фольгою. Ставимо в розігріту духову шафу і доводимо до 150°С, запікаємо до золотистого відтінку. Подається курячий шашлик гарячим.