Чанахи в горщиках з куркою
Коли-то грузинські кулінари помістили шматки м’яса в глиняні горщики, додали свіжі овочі та запашні трави і явили світу дуже смачне блюдо — нині відомі всім чанахи.
Перелік продуктів:
- стиглі помідори — 6 шт.;
- молоді баклажани — 4 шт.;
- філе куряче — 2 шт.;
- зубки часнику — від 10 шт.;
- масло пісне;
- картопля — 6 шт.;
- зелень, сіль, приправи.
Етапи приготування:
- Щоб горщики не тріснули від перепаду температур, а також в цілях скорочення терміну приготування, ставимо посуд у піч нагріватися.
- Тим часом обробляємо курячі грудки, ріжемо на невеликі шматочки, розподіляємо по гарячих ємкостей. Викладаємо на м’ясо дрібно нашатковану цибулю, потім розміщуємо нарізаний кубиками картоплю, потім приєднуємо соломку з баклажанів.
- Кожен шар приправляємо сіллю і перцем (в тому числі, і горошком), подрібненим часником. Не забуваємо і про листи лавра.
- Звільняємо помідори від шкірки. Просто ошпарюємо плоди окропом, потім на 3 хвилини занурюємо їх у крижану рідину, після чого легко знімаємо тонку шкірку. Розбиваємо томати заглибним блендером. Отриманий соус припускаємо в сковороді і кладемо до решти продуктів.
Закриваємо горщики, готуємо півгодини в духовці (170 °C), подаємо до столу.