Курка в горщиках – 14 рецептів приготування

Чанахи в горщиках з куркою

Коли-то грузинські кулінари помістили шматки м’яса в глиняні горщики, додали свіжі овочі та запашні трави і явили світу дуже смачне блюдо — нині відомі всім чанахи.

Перелік продуктів:

  • стиглі помідори — 6 шт.;
  • молоді баклажани — 4 шт.;
  • філе куряче — 2 шт.;
  • зубки часнику — від 10 шт.;
  • масло пісне;
  • картопля — 6 шт.;
  • зелень, сіль, приправи.

Етапи приготування:

  • Щоб горщики не тріснули від перепаду температур, а також в цілях скорочення терміну приготування, ставимо посуд у піч нагріватися.
  • Тим часом обробляємо курячі грудки, ріжемо на невеликі шматочки, розподіляємо по гарячих ємкостей. Викладаємо на м’ясо дрібно нашатковану цибулю, потім розміщуємо нарізаний кубиками картоплю, потім приєднуємо соломку з баклажанів.
  • Кожен шар приправляємо сіллю і перцем (в тому числі, і горошком), подрібненим часником. Не забуваємо і про листи лавра.
  • Звільняємо помідори від шкірки. Просто ошпарюємо плоди окропом, потім на 3 хвилини занурюємо їх у крижану рідину, після чого легко знімаємо тонку шкірку. Розбиваємо томати заглибним блендером. Отриманий соус припускаємо в сковороді і кладемо до решти продуктів.

Закриваємо горщики, готуємо півгодини в духовці (170 °C), подаємо до столу.

Дивіться також:  Як приготувати гусака – 12 рецептів смачного приготування цілком і шматочками