Незвичайне блюдо з домашньою локшиною
Курка в горщиках з домашніми макаронними виробами — це справжній делікатес, гідний того, щоб його приготувати.
Список продуктів:
- яєчні жовтки — 2 шт.;
- борошно просеянная — 260 г;
- готовий бульйон;
- крила або ніжки курячі — 500 г;
- цибуля ріпчаста;
- солодка морква;
- спеції, прянощі.
Приготування страви:
- Просіваємо на стіл половину складу борошна. Поміщаємо в неї жовтки, щіпку солі, змішуємо продукти. Поступово приєднуючи необхідну кількість сипучого складу, робимо заміс дуже крутого тіста.
- Формуємо з нього колобок, даємо час «відпочити». Половину кульки залишаємо в посуді, з другої частини розкачуємо настільки тонкий пласт, щоб через нього можна було кулінарну книгу читати.
- Хвилин десять просушуємо заготовку, потім звертаємо щільним рулетом, нарізаємо тонку локшину. Розправляємо завитки, з допомогою сита стряхиваем зайву муку, залишаємо вироби на підносі.
- Оброблені частини курки обсмажуємо в олії до рум’яного кольору, розкладаємо по горщикам. На їх місці пасеруємо дрібно нашатковану цибулю і моркву, додаємо їх до м’яса.
- Тепер розподіляємо по горщикам локшину, заливаємо гарячим бульйоном, повністю покриває компоненти страви. Продукти повинні займати трохи більше половини обсягу горщиків.
- Приправляємо страву сіллю, перцем і спеціями, закриваємо ємності тонкими коржами, розкатаними з залишився тесту. Відправляємо їжу на півгодини в духовці (200 °C).
Подаємо страву відразу по закінченні приготування, посипаючи порції нарубаною зеленню.
Курка в горщиках — «дама» самостійна! Від нас лише потрібно створити для птиці смачні і апетитні умови, з усім іншим успішно впорається духова шафа.