Курка в горщиках – 14 рецептів приготування

Незвичайне блюдо з домашньою локшиною

Курка в горщиках з домашніми макаронними виробами — це справжній делікатес, гідний того, щоб його приготувати.

Список продуктів:

  • яєчні жовтки — 2 шт.;
  • борошно просеянная — 260 г;
  • готовий бульйон;
  • крила або ніжки курячі — 500 г;
  • цибуля ріпчаста;
  • солодка морква;
  • спеції, прянощі.

Приготування страви:

  • Просіваємо на стіл половину складу борошна. Поміщаємо в неї жовтки, щіпку солі, змішуємо продукти. Поступово приєднуючи необхідну кількість сипучого складу, робимо заміс дуже крутого тіста.
  • Формуємо з нього колобок, даємо час «відпочити». Половину кульки залишаємо в посуді, з другої частини розкачуємо настільки тонкий пласт, щоб через нього можна було кулінарну книгу читати.
  • Хвилин десять просушуємо заготовку, потім звертаємо щільним рулетом, нарізаємо тонку локшину. Розправляємо завитки, з допомогою сита стряхиваем зайву муку, залишаємо вироби на підносі.
  • Оброблені частини курки обсмажуємо в олії до рум’яного кольору, розкладаємо по горщикам. На їх місці пасеруємо дрібно нашатковану цибулю і моркву, додаємо їх до м’яса.
  • Тепер розподіляємо по горщикам локшину, заливаємо гарячим бульйоном, повністю покриває компоненти страви. Продукти повинні займати трохи більше половини обсягу горщиків.
  • Приправляємо страву сіллю, перцем і спеціями, закриваємо ємності тонкими коржами, розкатаними з залишився тесту. Відправляємо їжу на півгодини в духовці (200 °C).

Подаємо страву відразу по закінченні приготування, посипаючи порції нарубаною зеленню.

Курка в горщиках — «дама» самостійна! Від нас лише потрібно створити для птиці смачні і апетитні умови, з усім іншим успішно впорається духова шафа.

Дивіться також:  М’ясо в клярі – 7 смачних рецептів приготування на сковороді і в духовці