Курка в горщиках – 14 рецептів приготування

Курка з картоплею в горщиках в духовці

М’ясо птиці чудово приймає в свою компанію різноманітні овочі, але особливо «дружить» з картоплею. Блюдо виходить поживне, з м’яким і ніжним смаком.

Список інгредієнтів:

  • цибуля-ріпка — 4 шт.;
  • стегенця або крильця птиці (можна і ті, і інші частини тушки) — 1 кг;
  • сметана домашня — 200 г;
  • картопля — 600 г;
  • листи лавра — по штуці на порцію;
  • зубки часнику — від 8 шт.;
  • спеції, зелень.

Спосіб приготування:

  • Очищаємо і промиваємо овочі. Картоплю нарізаємо невеликими кубиками, розподіляємо по горщикам. Цибулю шаткуємо кільцями, викладаємо на коренеплоди. Зверху маємо попередньо оброблені стегна і крильця птиці.
  • Кожен шар продуктів злегка солимо і перчимо. Кількість, склад і співвідношення овочів, зазначені в рецепті, можна корегувати за своїм уподобанням чи побажань сім’ї.
  • З’єднуємо свіжу сметану, подрібнений кріп, інші трави і спеції. Розливаємо соус по ємностях, додаємо в кожну порцію до 100 мл бутильованої води. Для любителів помакать хліб у сметанний соус, збільшуємо кількість рідини.
  • Відправляємо горщики на 50 хвилин в холодний духова шафа. Нагріваємо до 200 °C, готуємо за вже відомою технологією.

Даємо курки з картоплею трохи настоятися, запрошуємо сім’ю на обід, приготований по-домашньому.

Дивіться також:  М’ясо по – французьки – 7 рецептів