Курка з картоплею в горщиках в духовці
М’ясо птиці чудово приймає в свою компанію різноманітні овочі, але особливо «дружить» з картоплею. Блюдо виходить поживне, з м’яким і ніжним смаком.
Список інгредієнтів:
- цибуля-ріпка — 4 шт.;
- стегенця або крильця птиці (можна і ті, і інші частини тушки) — 1 кг;
- сметана домашня — 200 г;
- картопля — 600 г;
- листи лавра — по штуці на порцію;
- зубки часнику — від 8 шт.;
- спеції, зелень.
Спосіб приготування:
- Очищаємо і промиваємо овочі. Картоплю нарізаємо невеликими кубиками, розподіляємо по горщикам. Цибулю шаткуємо кільцями, викладаємо на коренеплоди. Зверху маємо попередньо оброблені стегна і крильця птиці.
- Кожен шар продуктів злегка солимо і перчимо. Кількість, склад і співвідношення овочів, зазначені в рецепті, можна корегувати за своїм уподобанням чи побажань сім’ї.
- З’єднуємо свіжу сметану, подрібнений кріп, інші трави і спеції. Розливаємо соус по ємностях, додаємо в кожну порцію до 100 мл бутильованої води. Для любителів помакать хліб у сметанний соус, збільшуємо кількість рідини.
- Відправляємо горщики на 50 хвилин в холодний духова шафа. Нагріваємо до 200 °C, готуємо за вже відомою технологією.
Даємо курки з картоплею трохи настоятися, запрошуємо сім’ю на обід, приготований по-домашньому.