Курка в кисло солодкому соусі – 8 рецептів приготування

Рецепт приготування з овочами

Для приготування м’яса в кисло-солодкому соусі, як правило, використовується свинина, але можна взяти більш ніжний і дієтичний продукт. Наприклад, куряче філе. Завдяки незвичайному соусу, курка з овочами набуває нестандартний, але дуже приємний смак.

Інгредієнти:

  • 450 філе курки;
  • два – три солодких м’ясистого перцю;
  • дві цибулини;
  • три зубці часнику;
  • імбир;
  • півчашки соєвого соусу;
  • 20 г крохмалю;
  • кунжутне (рослинне) масло;
  • 20 мл меду;
  • сіль, спеції, перець чилі.

Спосіб приготування:

  • Першим ділом потрібно приготувати соус для м’яса. Для цього з’єднуємо соєвий приправу з медом, нашаткованою цибулею, подрібненим імбиром, часником і сіллю.
  • Курку ріжемо тонкими довгими скибочками і опускаємо в маринад на півгодини.
  • Моркву тремо на корейській тертці. Якщо в будинку немає, то ріжемо її соломкою. Перець солодкий також нарізаємо соломкою, а чилі просто товчемо, не забуваючи прибрати насіння.
  • Підготовлені овочі відправляємо до м’яса і маринуємо всі інгредієнти ще півгодини.
  • В розпечену сковорідку з олією викладаємо м’ясо з овочами і маринадом, вливаємо трохи води і починаємо обжарку.
  • Через 15 хвилин додаємо крохмаль, перемішуємо продукти і тушкуємо майже готову страву на малому вогні ще 10 хвилин.
Дивіться також:  Як смачно запекти гарбуз у духовці? 9 рецептів приготування
Прокрутка до верху