Рецепт приготування з овочами
Для приготування м’яса в кисло-солодкому соусі, як правило, використовується свинина, але можна взяти більш ніжний і дієтичний продукт. Наприклад, куряче філе. Завдяки незвичайному соусу, курка з овочами набуває нестандартний, але дуже приємний смак.
Інгредієнти:
- 450 філе курки;
- два – три солодких м’ясистого перцю;
- дві цибулини;
- три зубці часнику;
- імбир;
- півчашки соєвого соусу;
- 20 г крохмалю;
- кунжутне (рослинне) масло;
- 20 мл меду;
- сіль, спеції, перець чилі.
Спосіб приготування:
- Першим ділом потрібно приготувати соус для м’яса. Для цього з’єднуємо соєвий приправу з медом, нашаткованою цибулею, подрібненим імбиром, часником і сіллю.
- Курку ріжемо тонкими довгими скибочками і опускаємо в маринад на півгодини.
- Моркву тремо на корейській тертці. Якщо в будинку немає, то ріжемо її соломкою. Перець солодкий також нарізаємо соломкою, а чилі просто товчемо, не забуваючи прибрати насіння.
- Підготовлені овочі відправляємо до м’яса і маринуємо всі інгредієнти ще півгодини.
- В розпечену сковорідку з олією викладаємо м’ясо з овочами і маринадом, вливаємо трохи води і починаємо обжарку.
- Через 15 хвилин додаємо крохмаль, перемішуємо продукти і тушкуємо майже готову страву на малому вогні ще 10 хвилин.