Курка в кисло солодкому соусі – 8 рецептів приготування

Куряче філе по-тайськи

Тайська кухня – це поєднання гіркого, солодкого, кислого, солоного смаку. Ті, хто подорожував по світу, не раз відзначав, що саме тайська кухня сама непередбачувана, незвичайна і багата.

І зараз ми розповімо, як приготувати одне з найбільш популярних тайських страв, доступних для домашнього виконання. Перед вами рецепт філе курки по-тайськи.

Інгредієнти:

  • 550 г м’яса птиці;
  • по ложці меду, рисового оцту, крохмалю і цедри апельсина;
  • 80 мл соку апельсина;
  • три ложки соєвого соусу;
  • часниковий зубчик;
  • дві ложки олії оливи;
  • каррі, імбир.

Спосіб приготування:

  • На розігрітому маслі обсмажуємо курячі шматочки протягом трьох хвилин з кожного боку.
  • Приготуємо соус з свіжовичавленого апельсинового соку, оцту, соєвої приправи, цедри, чилі, сушеного імбиру і каррі. Приготовану суміш відправляємо до м’яса, перемішуємо.
  • В двох ложках води розвести крохмаль, вливаємо в сковороду до решти інгредієнтів, де готуємо до загустіння соусу.
  • Готове м’ясо з яскравим гостро-цитрусовим ароматом і смаком подаємо з рисом або булгуром.
Дивіться також:  Як смачно запекти гарбуз у духовці? 9 рецептів приготування
Прокрутка до верху