Куряче філе по-тайськи
Тайська кухня – це поєднання гіркого, солодкого, кислого, солоного смаку. Ті, хто подорожував по світу, не раз відзначав, що саме тайська кухня сама непередбачувана, незвичайна і багата.
І зараз ми розповімо, як приготувати одне з найбільш популярних тайських страв, доступних для домашнього виконання. Перед вами рецепт філе курки по-тайськи.
Інгредієнти:
- 550 г м’яса птиці;
- по ложці меду, рисового оцту, крохмалю і цедри апельсина;
- 80 мл соку апельсина;
- три ложки соєвого соусу;
- часниковий зубчик;
- дві ложки олії оливи;
- каррі, імбир.
Спосіб приготування:
- На розігрітому маслі обсмажуємо курячі шматочки протягом трьох хвилин з кожного боку.
- Приготуємо соус з свіжовичавленого апельсинового соку, оцту, соєвої приправи, цедри, чилі, сушеного імбиру і каррі. Приготовану суміш відправляємо до м’яса, перемішуємо.
- В двох ложках води розвести крохмаль, вливаємо в сковороду до решти інгредієнтів, де готуємо до загустіння соусу.
- Готове м’ясо з яскравим гостро-цитрусовим ароматом і смаком подаємо з рисом або булгуром.