Курка в кисло-солодкому соусі з рисом
Курка, томлена в кисло-солодкому соусі, ідеально поєднується з крупами, особливо, з рисом. Порадуйте вашу родину незвичайним, але цілком доступним, стравою китайської кухні.
Інгредієнти:
- 400 г курячого філе;
- 150 мл соєвого соусу;
- 120 мл яблучного оцту;
- 30 г томатної пасти;
- 200 г ананасів;
- два томата;
- солодкий перець;
- будь підсолоджувач (цукор або мед).
Спосіб приготування:
- Кладемо В ємність тонкі м’ясні шматочки. Перчимо їх, поливаємо шістьма ложками соєвої приправи і залишаємо просочуватися.
- У глибокій сковорідці готуємо заправку. Для цього вливаємо залишилася соєву приправу, оцет і кладемо томатну пасту. Суміш прогріваємо і додаємо будь підсолоджувач.
- Тепер кладемо в отриманий склад смужки червоного перцю, помідор і шматочки фруктів. Вливаємо воду і пробуємо на смак – якщо вийшло занадто кисло, додаємо цукор або мед. Готуємо десять хвилин, соус повинен бути в міру густою.
- У готову заправку кладемо смажені шматочки курки, готуємо їх ще десять хвилин, після чого вимикаємо нагрівання і подаємо страву з відвареної рисовою крупою.