Курка в кисло солодкому соусі – 8 рецептів приготування

Як приготувати страву в мультиварці

Кисло-солодкий соус має деякі подібності з соусом ткемалі. Тож сьогодні спробуємо об’єднати китайську і грузинську кухні. Вийде досить смачно і корисно, оскільки страва ми будемо готувати в мультиварці.

Інгредієнти:

  • філе курки;
  • 220 г червоної і білої аличі;
  • п’ять зубчиків часнику;
  • 120 мл червоного сухого вина;
  • цибулина;
  • сіль, перець, аніс (насіння).

Спосіб приготування:

  • Куряче філе ріжемо на шматочки і обсмажуємо в маслі в режимі «Смаження» протягом 8 хвилин.
  • Потім до м’яса додаємо пластинки часнику і півкільця цибулі, готуємо до м’якості овочів.
  • Вливаємо вино, додаємо спеції, зверху встановлюємо сітку для страв на пару. Розкладаємо на ній аличу і включаємо режим «Гасіння» на 45 хвилин.
  • Через 10 хвилин після початку приготування дістаємо вже м’який фрукт, розминаємо його і відправляємо до м’яса. Продовжуємо готувати до звукового сигналу.

Кисло-солодкий соус – це найголовніший компонент страви. Його смак залежить від поєднання різних продуктів, взятих у певному співвідношенні. Якщо пропорції порушуються, то соус буде вже іншим за смаком або зовсім несмачним. Тому найголовніше, в точності дотримуватися рецептуру.

Дивіться також:  Курка теріякі – 8 рецептів приготування курки в соусі теріякі
Прокрутка до верху