Як приготувати страву в мультиварці
Кисло-солодкий соус має деякі подібності з соусом ткемалі. Тож сьогодні спробуємо об’єднати китайську і грузинську кухні. Вийде досить смачно і корисно, оскільки страва ми будемо готувати в мультиварці.
Інгредієнти:
- філе курки;
- 220 г червоної і білої аличі;
- п’ять зубчиків часнику;
- 120 мл червоного сухого вина;
- цибулина;
- сіль, перець, аніс (насіння).
Спосіб приготування:
- Куряче філе ріжемо на шматочки і обсмажуємо в маслі в режимі «Смаження» протягом 8 хвилин.
- Потім до м’яса додаємо пластинки часнику і півкільця цибулі, готуємо до м’якості овочів.
- Вливаємо вино, додаємо спеції, зверху встановлюємо сітку для страв на пару. Розкладаємо на ній аличу і включаємо режим «Гасіння» на 45 хвилин.
- Через 10 хвилин після початку приготування дістаємо вже м’який фрукт, розминаємо його і відправляємо до м’яса. Продовжуємо готувати до звукового сигналу.
Кисло-солодкий соус – це найголовніший компонент страви. Його смак залежить від поєднання різних продуктів, взятих у певному співвідношенні. Якщо пропорції порушуються, то соус буде вже іншим за смаком або зовсім несмачним. Тому найголовніше, в точності дотримуватися рецептуру.