Салат «Ніжність» з м’ясом птиці і сухофруктами
Це ресторанну страву тільки виглядає складним. Насправді приготувати салат з куркою і чорносливом зможе навіть початківець кулінар.
Для цього потрібні:
- 60 грам волоських горіхів;
- 6 курячих яєць;
- стакан майонезу;
- 150 грам вареної курки;
- 2 огірка;
- 200 грам черносливов;
- зелень на розсуд кухаря.
Спосіб приготування:
- Чорнослив заздалегідь відмочити в окропі і подрібнити.
- Яйця відварити і відокремити білки від жовтків.
- Волоські горіхи подрібнити.
- Огірки очистити від шкірки і нарізати соломкою.
- Відварену курку нарізати соломкою.
- У салатник з плоским дном викладати шарами курку, чорнослив, огірки, подрібнені білки, горіхи і дрібно нарізані жовтки. Кожен інгредієнт необхідно змащувати майонезом.
- Прикрашають салат «Ніжність» гілочками кропу або петрушки.
Цей рецепт нагадує салат «Берізка». Головна відмінність полягає у відсутності консервованих огірків і грибів.