Курка з картоплею в духовці – 9 рецептів

Рецепт приготування в рукаві

Якщо хочете нагодувати гостей оригінальним блюдом, але заощадити час, то курка з картоплею в духовці в рукаві – ідеальний варіант.

Інгредієнти:

  • Сметана – 170 гр.;
  • Картопля – 10 великих бульб;
  • Цибуля – 2 великих цибулини;
  • Майонез – 120 гр.;
  • Суміш спецій для курки;
  • Курка – вага близько 2 кг;
  • Сіль;
  • Перець мелений.

Приготування:

  • Тушку промити. Взяти паперовий рушник, промокнути. Кость розділити на дві частини. Розвести в різні боки. Сіль змішати зі спеціями. Натерти тушку.
  • В піалі перемішати майонез зі сметаною.
  • В половині соусу і замаринувати тушку. Відставити на півгодини.
  • Зняти шкірку з картоплі. Нарізати кільцями.
  • Цибулину почистити. Нарізати.
  • Використовувати миску глибокого розміру. Присипати спеціями. Підсолити. Залити соусом, що залишився. Розмішати.
  • Взяти рукав для запікання.
  • Тушку спиною вниз помістити в рукав. Розвести грудку по сторонах. Помістити в розворот овочі. Закрити рукав зажимом. Помістити на деко, таким чином, щоб м’ясо виявилося над картоплею, і просочувала овочі соком під час приготування.
  • Помістити в нагріту духовку. Температура 200 гр. Готове блюдо буде через півтори години.
  • Дивіться також:  Перловка в мультиварці – 9 рецептів приготування
    Прокрутка до верху