Курка з картоплею в духовці – 9 рецептів

У горщиках в духовці

Приготувати припечену курку з картоплею допоможуть горщики. В цій ємності тепло рівномірно розподіляється, роблячи страву соковитою і смачною.

Інгредієнти:

  • Цибуля – 170 гр.;
  • Картопля – 450 гр.;
  • Морквина – 170 гр.;
  • Масло рослинне – 4 ч. ложки;
  • Петрушка сушена – 2 гр.;
  • Сметана – 120 гр.;
  • Часник – 5 зубків;
  • Філе куряче – 550 гр.;
  • Кріп сушений– 2 гр.;
  • Сіль.

Приготування:

  • Курку промити. Просушити. Нарізати шматками.
  • Помістити в горщики, укривши дно.
  • Цибулю очистити. Нарізати кільцями.
  • Нарізати очищений часник.
  • Покрити м’ясо цибулею. Залишивши частину цибулі на столі.
  • Посипати часником.
  • Моркву почистити. Взяти тертці, натерти.
  • Посипати на цибулю. Частина морквини відкласти.
  • Картоплю очистити. Нарізати шматками.
  • Помістити в горщики.
  • Налити трохи олії. Додати воду. Полити сметаною.
  • Помістити відстрочені овочі. Накрити горщики кришкою.
  • Помістити в духову шафу. Через 40 хвилин страва готова.
  • Посипати зеленню, подати.
  • Дивіться також:  Як варити кальмарів щоб були м’які?
    Прокрутка до верху