Курка з картоплею в духовці – 9 рецептів

З кабачками і картоплею

Прості, корисні, недорогі продукти допомагають приготувати апетитну страву. Це страва прикрасить повсякденний стіл і буде шикарно виглядати на святковому столі.

Інгредієнти:

  • Картопля – 400 гр.;
  • Базилік сушений – 1 ч. ложка;
  • Томати – 100 гр.;
  • Лавровий лист – 3 шт.;
  • Кабачок – 400 гр.;
  • Цибуля – 70 гр.;
  • Сіль;
  • Морква – 100 гр.;
  • Курка – 700 гр. гомілки;
  • Вода;
  • Перець чорний;
  • Петрушка – 30 гр.;
  • Зелена цибуля – 30 гр.;
  • Олія соняшникова – 6 ч. ложок.

Приготування:

  • Промити м’ясо. Просушити паперовим рушником.
  • Зняти шкірку з картоплин. Подрібнити до освіти кубиків розмірів в два сантиметри.
  • Залити водою.
  • Цибулини очистити. Нашаткувати четвертинками.
  • З морквини видалити верхній шар. Взяти тертку. Натерти.
  • Кабачок промити. Нарізати скибочками в три сантиметри.
  • Томати промити. Нарізати.
  • Зелень порубати.
  • Взяти пательню. Налити олію. Помістити курку. Посипати базиліком, сіллю. Смажити до рум’яної скоринки.
  • Засипати морквою і цибулею.
  • Через п’ять хвилин перекласти на деко.
  • Залити водою, щоб продукти були на половину покриті рідиною.
  • Помістити в духову шафу, який розігрітий до 200 гр..
  • Через чверть години засипати картоплею. Підсолити. Закинути лаврушку. Залити водою до рівня овоча.
  • Через чверть години скинути кабачки і помідори на деко.
  • Через 20 хвилин посипати спеціями, зеленню. Розмішати. Перед подачею потомити п’ять хвилин.
  • Дивіться також:  Коржі на кефірі – 8 рецептів, як приготувати пишні та смачні коржі на сковороді і в духовці
    Прокрутка до верху