Курка з картоплею в духовці – 9 рецептів

Готуємо по-французьки

Ситне блюдо, яке не потребує гарнірі.

Інгредієнти:

  • Перець;
  • Сир – 150 гр.;
  • Куряче філе – 650 гр.;
  • Олія для змащування дека;
  • Помідор – 2 великі;
  • Майонез;
  • Картопля – 1,3 кг;
  • Сіль.

Приготування:

  • М’ясо промити. Просушити.
  • Зняти жилки, жир і плівки.
  • Розрізати уздовж. Вийдуть пластини завтовшки сантиметр.
  • Сіль змішати з перцем. Промазати шматки.
  • Лушпиння зняти з цибулин. Нашаткувати.
  • Взяти тертці з великими отворами. Натерти сир.
  • Томати вимити. Нарізати кружечками.
  • За допомогою овочерізки видалити шкірку з картоплі. Промити.
  • Нарізати поперек. Виходити кружечки.
  • Посипати приправами і сіллю. Розмішати.
  • Деко промазати маслом. Викласти картоплю.
  • Покрити курячим філе.
  • Висипати цибулю.
  • Покрити зверху томатами.
  • Промазати майонезом.
  • Сир натерти. Посипати блюдо.
  • Закрити фольгою. Поставити в духову шафу. Температура 180 гр.
  • Через 40 хвилин дістати. Зняти фольгу.
  • Повернути деко і запікати до появи золотої скоринки.
  • Дивіться також:  Роли Каліфорнія – 2 рецепту приготування в домашніх умовах
    Прокрутка до верху