Ситне блюдо з рисом
Дана страва не вимагає приготування гарніру. Рис відмінно поєднується з курятиною, а додаткове використання приправ зробить їжу ще смачніше.
Для приготування смаженої курки з рисом знадобиться:
- філе білого м’яса грудки – 350 г;
- цибуля біла – 70 г;
- часник – 45 г;
- морква – 90 г;
- пропарений рис – 180 г;
- порошок паприки – 12 м;
- сіль і перець.
Готується курка з рисом так:
- М’ясо промивають і нарізають на невеликі порційні шматки.
- Цибулю ріжуть кубиками, моркву – соломкою, часник проганяють через прес.
- У глибокій товстостінній посуді розігрівають рослинне масло і обсмажують на ньому курку разом з цибулею та морквою до золотистого кольору.
- Після цього треба додати всі спеції і часник, ретельно перемішати.
- Поверх суміші овочів і курки викласти промитий рис і залити водою так, щоб вона покривала його на пару сантиметрів.
- Зменшити вогонь, накрити сотейник кришкою і тушкувати суміш, поки не буде готовий рис.
Після цього потрібно вимкнути вогонь, страва ретельно перемішати і залишити під кришкою для настоювання протягом півгодини.