Курка з овочами на сковороді – 7 рецептів приготування

Ситне блюдо з рисом

Дана страва не вимагає приготування гарніру. Рис відмінно поєднується з курятиною, а додаткове використання приправ зробить їжу ще смачніше.

Для приготування смаженої курки з рисом знадобиться:

  • філе білого м’яса грудки – 350 г;
  • цибуля біла – 70 г;
  • часник – 45 г;
  • морква – 90 г;
  • пропарений рис – 180 г;
  • порошок паприки – 12 м;
  • сіль і перець.

Готується курка з рисом так:

  • М’ясо промивають і нарізають на невеликі порційні шматки.
  • Цибулю ріжуть кубиками, моркву – соломкою, часник проганяють через прес.
  • У глибокій товстостінній посуді розігрівають рослинне масло і обсмажують на ньому курку разом з цибулею та морквою до золотистого кольору.
  • Після цього треба додати всі спеції і часник, ретельно перемішати.
  • Поверх суміші овочів і курки викласти промитий рис і залити водою так, щоб вона покривала його на пару сантиметрів.
  • Зменшити вогонь, накрити сотейник кришкою і тушкувати суміш, поки не буде готовий рис.

Після цього потрібно вимкнути вогонь, страва ретельно перемішати і залишити під кришкою для настоювання протягом півгодини.

Дивіться також:  Грудинка, запечена в духовці – 8 смачних рецептів
Прокрутка до верху