Курка з яблуками в духовці – 6 рецептів смачного запікання

З чорносливом

Смачне і корисне блюдо. Курка, запечена з яблуками і чорносливом, виходить дуже ніжною з хрусткою скоринкою.

Інгредієнти:

  • хмелі-сунелі;
  • курча – тушка;
  • часник – 4 зубки;
  • сіль;
  • яблуко – 2 шт.;
  • чебрець;
  • чорнослив 120 г;
  • перець червоний;
  • масло вершкове – 120 г;
  • перець чорний;
  • вино червоне сухе – 60 мл;
  • каррі.

Приготування:

  • Очищені зубки часничку натерти. Використовуйте дрібну тертку.
  • Промити тушку. Просушити. На допомогу прийде паперовий рушник.
  • Змішати спеції із часником.
  • Курчати натерти зовні і всередині.
  • Помістити в пакет і прибрати в холод на кілька годин.
  • Яблука почистити.
  • Розрізати.
  • Чорнослив вимити. Використовувати фрукт без кісточок.
  • Змішати половину яблучних часточок і половину чорносливу.
  • Помістити всередину курчати.
  • Викласти курочку в рукав.
  • Залишилися яблучні дольки і чорнослив розкласти навколо.
  • Викласти на тушку масло вершкове.
  • Влити вино.
  • Зав’язати краю.
  • Запікати в духовій шафі.
  • Час півтори години.
  • Температура 200 град.
Дивіться також:  Овочеве рагу – 12 найкращих рецептів
Прокрутка до верху