З чорносливом
Смачне і корисне блюдо. Курка, запечена з яблуками і чорносливом, виходить дуже ніжною з хрусткою скоринкою.
Інгредієнти:
- хмелі-сунелі;
- курча – тушка;
- часник – 4 зубки;
- сіль;
- яблуко – 2 шт.;
- чебрець;
- чорнослив 120 г;
- перець червоний;
- масло вершкове – 120 г;
- перець чорний;
- вино червоне сухе – 60 мл;
- каррі.
Приготування:
- Очищені зубки часничку натерти. Використовуйте дрібну тертку.
- Промити тушку. Просушити. На допомогу прийде паперовий рушник.
- Змішати спеції із часником.
- Курчати натерти зовні і всередині.
- Помістити в пакет і прибрати в холод на кілька годин.
- Яблука почистити.
- Розрізати.
- Чорнослив вимити. Використовувати фрукт без кісточок.
- Змішати половину яблучних часточок і половину чорносливу.
- Помістити всередину курчати.
- Викласти курочку в рукав.
- Залишилися яблучні дольки і чорнослив розкласти навколо.
- Викласти на тушку масло вершкове.
- Влити вино.
- Зав’язати краю.
- Запікати в духовій шафі.
- Час півтори години.
- Температура 200 град.