З додаванням картоплі
Курник – це справжній кулінарний шедевр, який представляє собою багатошарову начинку, розділену тонкими млинцями. Про те, як приготувати справжній курник ми обов’язково розповімо, а зараз поділимося більш сучасним варіантом пирога з куркою та картоплею.
Компоненти для тіста:
- 255 мл кефіру;
- пачка масла;
- 655 г борошна;
- по 0,5 ч. л. солі і соди.
Для начинки:
- 366 г філе птиці;
- чотири бульби картоплі;
- дві невеликі цибулини;
- 35 г масла, сіль, перець.
Спосіб приготування:
- У велику посуд ллємо кефір, насипаємо соду і чекаємо п’ять хвилин. Як тільки на поверхні напою з’явилися пухирці, кидаємо сіль, вливаємо розтоплене масло і вводимо борошно. Заважаємо до тих пір, поки тісто не стане м’яким на дотик.
- Прикриваємо основу і ставимо охолоджуватися на той час, поки готуємо начинку.
- Курку і картоплю ріжемо невеликими брусочками, цибулю дрібно шаткуємо.
- Перемішуємо інгредієнти, приправивши їх сіллю і перцем.
- Основу ділимо на більшу і меншу частину. Кожну частину розгортаємо в коло.
- Перше коло (великий) перекладаємо в форму, робимо бортики.
- Викладаємо начинку, щоб курник вийшов соковитим, поверх начинки розкладаємо шматочки топленого масла, прикриваємо другим колом.
- По центру робимо невеликий отвір, сам пиріг змащуємо збитим яйцем і відправляємо в піч на 50 хвилин (температура 180°С).