Курник: класичний рецепт приготування і 8 варіантів

З додаванням картоплі

Курник – це справжній кулінарний шедевр, який представляє собою багатошарову начинку, розділену тонкими млинцями. Про те, як приготувати справжній курник ми обов’язково розповімо, а зараз поділимося більш сучасним варіантом пирога з куркою та картоплею.

Компоненти для тіста:

  • 255 мл кефіру;
  • пачка масла;
  • 655 г борошна;
  • по 0,5 ч. л. солі і соди.

Для начинки:

  • 366 г філе птиці;
  • чотири бульби картоплі;
  • дві невеликі цибулини;
  • 35 г масла, сіль, перець.

Спосіб приготування:

  • У велику посуд ллємо кефір, насипаємо соду і чекаємо п’ять хвилин. Як тільки на поверхні напою з’явилися пухирці, кидаємо сіль, вливаємо розтоплене масло і вводимо борошно. Заважаємо до тих пір, поки тісто не стане м’яким на дотик.
  • Прикриваємо основу і ставимо охолоджуватися на той час, поки готуємо начинку.
  • Курку і картоплю ріжемо невеликими брусочками, цибулю дрібно шаткуємо.
  • Перемішуємо інгредієнти, приправивши їх сіллю і перцем.
  • Основу ділимо на більшу і меншу частину. Кожну частину розгортаємо в коло.
  • Перше коло (великий) перекладаємо в форму, робимо бортики.
  • Викладаємо начинку, щоб курник вийшов соковитим, поверх начинки розкладаємо шматочки топленого масла, прикриваємо другим колом.
  • По центру робимо невеликий отвір, сам пиріг змащуємо збитим яйцем і відправляємо в піч на 50 хвилин (температура 180°С).

Дивіться також:  Чіпси в мікрохвильовці – 8 рецептів, як зробити домашні чіпси