Куряча печінка – рецепти з фото. Як смачно приготувати курячу печінку

Торт з курячої печінки

Цей несолодкий торт можна готувати з будь-якого виду печінки. Але куряча забезпечить коржам особливу ніжність, до того ж готується такий тортик набагато швидше.

Коржі:

  • 500 г печінки;
  • ½ Ст. сирого молока;
  • 3 яйця;
  • 6 ст. л. борошна;
  • 1 цибулина;
  • на смак перець і сіль.

Начинка:

  • 2 великі морквини;
  • 1 цибулина;
  • 200 г твердого сиру;
  • сметана або майонез;
  • часник, зелень за бажанням.

Приготування:

  • Курячу печінку помийте і разом з цибулиною подрібніть (на м’ясорубці або в блендері).
  • Додайте яйця і молоко, ретельно перемішайте. По одній ложці введіть борошно, щоб вийшла консистенція тесту для оладок.
  • Посоліть і поперчіть трохи, залиште на 15-20 хвилин для настоювання.
  • Поки натріть крупно моркву і наріжте полуколечками цибулю. Обсмажте до м’якості на олії. Перекладіть смажені овочі на тарілку.
  • Натріть знову таки на крупній тертці сир. Змішайте його зі сметаною або майонезом. За бажанням додайте пропущений через часникодавку часник і подрібнену зелень.
  • З печінкового тесту спечіть коржі. Для чого на сковороду налийте трохи олії, а коли воно розігріється, викладіть в центр декілька столових ложок тесту і розподіліть, обертаючи сковороду.
  • Через 2-3 хвилини обережно переверніть млинець на іншу сторону і готуйте ще стільки ж.
  • Після того як всі коржі готові, переходите до складання тортика. На нижній млинець викладіть рівним шаром трохи овочевої начинки, накрийте наступним, потім шар сирної начинки і т. д.
  • Верх і боки змастіть сметаною (майонезом), притрусіть зеленню і дайте просочитися пару годин.
Дивіться також:  Манти по узбецьки — 6 рецептів правильного приготування