Курячі котлети – 11 смачних рецептів приготування

Класичний рецепт по-пожарски

Пожарські котлети відомі нам ще з пушкінських часів. Донині залишилася традиція готувати це чудове блюдо виключно з курки по рецептурі, що дійшла з першоджерел.

Для цього потрібно:

  • філе куряче – 1 кг;
  • хліб або нарізний батон – 0,5 кг;
  • цибуля ріпчаста – 2 шт.;
  • слив. масло – 150 г;
  • вершки або молоко – 120 мл;
  • раст. масло – 2 ст. ложки;
  • сіль;
  • перець.

Цибулю дрібно нарізати і обсмажується на сковороді з маслом, поки не стане прозорим. З хліба зрізати кірку. Відокремлюємо приблизно 70 грам м’якушки, яка буде використовуватися для приготування фаршу. Заливаємо його вершками. Куряче філе нарізаємо і подрібнюємо його в блендері або пропускаємо через м’ясорубку. Маса повинна бути однорідною – врахуйте цей момент. Залиште фарш на деякий час в морозилці.

Цибулю і розмочений м’якуш змішуються і теж подрібнюються в блендері. З’єднуємо цю частину з фаршем і ретельно перемішуємо. Додаємо сіль і перець. Добре вимішуємо фарш, щоб приправи повністю розподілилися по ньому.

Наступний крок – це додавання нарізаного на крупній тертці олії. Перемішуємо ще раз і при цьому стежимо, щоб масло не почало підтавати. Знову відправляємо фарш в морозилку на півгодини, щоб у ньому, як слід, скрепились всі компоненти і він не був рідким.

Паніровка для котлет робиться з дрібно нарізаних кубиків залишився хліба. Чим їх розмір менше, тим краще. Дістаємо фарш, формуємо котлети і обвалюють їх в паніровці. Обсмажуємо на сковороді по 2 хвилини з кожного боку. Приємного апетиту!

Дивіться також:  Курячі ніжки в тісті – 7 рецептів приготування
Прокрутка до верху