Курячі котлети – 11 смачних рецептів приготування

По-киевски в духовці

Чи знаєте ви, що приготувати курячі котлети в духовці по-київськи в домашніх умовах насправді дуже легко? Обов’язково спробуйте і переконаєтеся в цьому самі!

Для цього потрібно:

  • грудка куряча – 4 шт.;
  • плавлений сир – 1 стакан;
  • лім. сік – 1 ст. ложка;
  • свіжа петрушка;
  • часник – 2 зубчики;
  • яйця курячі – 2 шт.;
  • панірувальні сухарі – 2 склянки;
  • мускатний горіх – ½ ч. ложки;
  • сіль;
  • перець.

Відбиваємо курячу грудку за допомогою кухонного сокири і повністю змащуємо її лимонним соком. Плавлений сир натирається на крупній тертці, змішують із зеленню, часником і мускатним горіхом. З отриманої суміші формується начинка для котлет довгастої форми. Із зазначеної кількості інгредієнтів виходить 4 штуки.

Начинка кладеться в середину відбитій грудки і загортається. Шви закріплюються за допомогою шпажок або зубочисток. Обвалюємо котлети повністю в паніровці і відправляємо їх у духовку. Контролюємо процес приготування візуально. Як тільки з’явиться рум’яна кірочка – котлети можна діставати. Не забудьте вийняти шпажки перед подачею! Найкращим гарніром буде картопляне або овочеве пюре.

Дивіться також:  Печериці у сметані — 7 рецептів, як приготувати на сковороді
Прокрутка до верху