По-киевски в духовці
Чи знаєте ви, що приготувати курячі котлети в духовці по-київськи в домашніх умовах насправді дуже легко? Обов’язково спробуйте і переконаєтеся в цьому самі!
Для цього потрібно:
- грудка куряча – 4 шт.;
- плавлений сир – 1 стакан;
- лім. сік – 1 ст. ложка;
- свіжа петрушка;
- часник – 2 зубчики;
- яйця курячі – 2 шт.;
- панірувальні сухарі – 2 склянки;
- мускатний горіх – ½ ч. ложки;
- сіль;
- перець.
Відбиваємо курячу грудку за допомогою кухонного сокири і повністю змащуємо її лимонним соком. Плавлений сир натирається на крупній тертці, змішують із зеленню, часником і мускатним горіхом. З отриманої суміші формується начинка для котлет довгастої форми. Із зазначеної кількості інгредієнтів виходить 4 штуки.
Начинка кладеться в середину відбитій грудки і загортається. Шви закріплюються за допомогою шпажок або зубочисток. Обвалюємо котлети повністю в паніровці і відправляємо їх у духовку. Контролюємо процес приготування візуально. Як тільки з’явиться рум’яна кірочка – котлети можна діставати. Не забудьте вийняти шпажки перед подачею! Найкращим гарніром буде картопляне або овочеве пюре.