Курячі крильця в духовці – 5 рецептів приготування

З картоплею і овочами у фользі

Неймовірно приємного смаку виходять курячі крильця в духовці з картоплею, а з додаванням овочів страва стає дуже корисним і поживним.

Інгредієнти:

  • Сіль;
  • Картопля (бульби середнього розміру)– 7 шт;
  • Курячі крила – 7 шт.;
  • Куркума – 1 ч. ложка;
  • Мелений часник (сушений)– 1 ч. ложка;
  • Масло соняшнику (можна замінити оливковою);
  • Морква (середня)– 2 плоду;
  • Мед – 2 ст. ложки;
  • Цибуля (середнього розміру) – 1 цибулина;
  • Гірчиця – 1 ст. ложка;
  • Часник (середній) – 6 зубків;
  • Масло вершкове (розм’якшене) – 60 гр.

Приготування:

  • Поставити в духовку на режим 180 гр.
  • Промиті крила проколоти зубочисткою у кількох місцях.
  • Мед і гірчицю перемішати.
  • Масло вершкове розтопити. Перелити до меду. Засипати часник, сіль, куркуму. Перемішати.
  • Розділити маринад на дві частини.
  • Курку покласти в миску. Залити однією його частиною.
  • Картоплю почистити. Нарізати.
  • З лука видалити лушпиння. Нашаткувати.
  • З моркви зрізати верхній шар. Нарізати.
  • На деко постелити фольгу. Залишити таку ж частину, щоб закрити блюдо.
  • Помістити овочі.
  • Вилити другу частину маринаду, рівномірно по всім овочам.
  • Вкрити крилами.
  • Збризнути маслом. Вкрити залишилася фольгою.
  • Прибрати в духовку.
  • Коли на поверхні утворюється кірка золотого кольору, дістати.
  • Дивіться також:  Як і скільки правильно варити картоплю?
    Прокрутка до верху