Курячі мафіни – 7 рецептів приготування

Ніжне блюдо з сиром

У сучасній кулінарії можна зустріти найрізноманітніші варіації смачної випічки. Але іноді нашу увагу привертають прості, але при цьому оригінальні рецепти. Наприклад, мафіни з курки і сиру, які останнім часом стали частим гостем на нашому столі.

Інгредієнти:

  • 320 г зернистого сиру;
  • філе птиці (1 шт.);
  • 230 мл кефіру;
  • зелень петрушки;
  • одне велике яйце;
  • 285 г борошна;
  • 1,5 ложки розпушувача.

Спосіб приготування:

  • Для рецепту важливо вибрати свіжий сир, але ні в якому разі не сирні маси, вироби з ними не пропечуться. Краще віддати перевагу зернистому продукту з 9% жирності.
  • Виливаємо В миску злегка підігрітий кисломолочний напій, всипаємо в нього пів ложечки солодкого піску, трохи солі, вбиваємо яйце і розмішуємо всі звичайним віночком.
  • Поступово в кефірну масу вводимо борошно разом з розпушувачем, перемішуємо, тісто повинно вийти зразок густої сметани.
  • М’ясо можна дрібно порізати ножем або подрібнити блендером. Змішуємо курку з рубаною петрушкою і сиром і відправляємо в тісто.
  • Формочки заповнюємо отриманою масою і запікаємо мафіни протягом 35 хвилин (температура 175°С).
Дивіться також:  Мафіни з сиром – 8 простих і смачних рецептів
Прокрутка до верху