В духовці з картоплею
Курячі ніжки в духовці з картоплею – улюблене блюдо росіян на дні народження та новорічні свята. Але і в будні дні завжди можна порадувати себе смачним і «нажористым» стравою: картопля просочується маринадом, м’ясними соками, виходить не тільки соковитою, але і дуже ситною.
Картоплю можна викладати на деко або у форму прямо разом з ніжками, попередньо замаринувати у майонезному або сметанному соусі. Правда, краще її злегка відварити до стану «альденте» (всередині вона повинна залишатися сирої). Ще можна постійно поливати картоплю м’ясним бульйоном: тоді вона пропечеться ідеально, стане м’якою, не розвалиться. Найкраще страва поєднується зі свіжими овочами: помідорами, огірками, пекінською капустою і зеленню.
Тонкощі технології! Є ще один варіант: прикрити курку з картоплею і готувати, поки м’ясо і коренеплід не будуть практично готові. За 10 хвилин до готовності кришку важливо зняти, включити режим гриль, і підсмажити страва до золотистої скоринки.