Курячі ніжки в духовці – 9 рецептів приготування

Запікаємо в беконі — покроковий рецепт

Курячі ніжки в духовці, обгорнені в бекон, також вимагають певних навичок у приготуванні. Але їм завжди можна побалувати себе в урочисті дні, і чимало здивувати гостей оригінальним підходом до кулінарії. Головний плюс страви – доступна вартість: адже крім бекону і безпосередньо ніжок, господині практично нічого не потрібно.

Як правильно приготувати ніжки в беконі?

  • Для початку треба постаратися обрізати біля ніжок круглу кісточку, розташовану на кінчику.
  • Потім вивернути ніжку так, щоб шкіра утворила порожній кишеню.
  • Тепер важливо начинити кишеню будь-якою начинкою, наприклад, сумішшю сиру, зелені, майонезу, часнику, або просто присмачити спеціями.
  • Загорнути кожну ніжку смужкою бекону (може піти по дві-три смужки, якщо ніжка велика).
  • Закріплюємо його зубочистками або кулінарною ниткою.
  • Духовку розігріваємо до 200 градусів.
  • Викладаємо ніжки на деко, застелене пергаментом для випічки.
  • Запікаємо 40 хвилин, періодично перевертаючи (інакше бекон засмажиться тільки з одного боку).
  • Ніжки будуть гарні в якості гарячої закуски, або основного блюда. М’ясо просочується легким копченим смаком бекону, вбирає його сік і стає просто чудово ароматним. У доповненні до страви можна подати хрусткі тости або брускетту з томатами.

    Дивіться також:  Тефтелі як у садку – 8 рецептів з підливою
    Прокрутка до верху