Готуємо в мультиварці
Поява мультиварок в життя господинь значно спростили процес, і скоротили час приготування. Курячі гомілки виходять неймовірно ароматним, соковитим, виглядають апетитно, в них зберігаються всі корисні речовини і вітаміни. Таке оригінальне смачне блюдо займе почесне місце в якості основного на святковому столі, стане відмінним рішенням для різноманітності раціону.
Для приготування страви в мультиварці знадобиться:
- курячі ляшки – 6-8 штук;
- твердий сир – 100 г;
- сіль, перець, спеції – за смаком;
- листкове тісто.
Любителям гострого можна додати гірчицю, аджику, перець чилі, сік лайма чи лимона. Паприка або куркума додадуть кольору і аромату.
Процес приготування займає небагато часу.
- Курячі ніжки викладають у глибокий посуд, змішують з сіллю, перцем, спеціями, приправами на смак. Залишають для маринування на 1-1,5 години.
- Сир натирається на тертці.
- Тісто нарізати на смужки 1-1,5 см.
- У гомілок під шкірку викладається тертий сир.
- Тестом обертаються курячі ніжки по спіралі, поміщаються в мультиварку.
- Виставляється режим «Випікання» на 30-40 хвилин.
Більш ніжне і соковите м’ясо виходить при маринуванні курки в кефірі або інших кисломолочних продуктах. Готову страву викладається з листям салатом, свіжими або печеними овочами, прикрашається зеленню і шматочками лимона.