Курячі ніжки в листковому тісті – 6 смачних рецептів приготування

З додаванням картоплі

Курячі ніжки в тесті самі по собі є повноцінним готовим блюдом, що не вимагає гарніру. Але картоплю традиційно подається до м’яса і курки, додаючи калорійності і додаткові смакові відтінки, в залежності від способу приготування.

Для цього знадобиться:

  • курячі гомілки 8-9 шт.;
  • листкове тісто;
  • картопля – 300 г;
  • вершкове масло – 20 г;
  • 1 яйце;
  • молоко – 100 мл;
  • масло соняшнику для обсмажування;
  • сіль, перець, спеції – за смаком;
  • майонез або сметана – 200 р.

Зробити страву більш ситним допоможе картопляне пюре. Можна нарізати картоплю кружечками, але тоді доведеться вибирати спосіб запікання «в мішечку» або «в конверті».

Приготування курячих ніжок з картоплею ділиться на кілька етапів.

  • Приготувати маринад з майонезу (сметани), солі, перцю, спецій – за бажанням, залишити на 1-1,5 години.
  • Запекти в духовій шафі або смажити до рум’яної скоринки на сковорідці.
  • Відварити картоплю, воду злити.
  • Картоплю потовкти. Додати кип’ячене молоко і вершкове масло.
  • Листкове тісто розкачати, розрізати на квадрати 15х15 см.
  • Викласти 1 ст. ложку картопляного пюре, зверху поставити курячу ніжку.
  • Сформувати «мішечок», закріпивши верхні краї і кінці тесту.
  • Запекти в духовці при температурі 200 градусів протягом півгодини.
  • Викладати на неглибоку тарілку або блюдо, прикрасити овочами і зеленню.

У картопляне пюре можна додати натертий сир і мелкорубленную зелень кропу або кинзи, пасеровану цибулю та гриби.

Дивіться також:  Домашні сосиски – 5 рецептів, як зробити сосиски своїми руками в домашніх умовах
Прокрутка до верху