З додаванням картоплі
Курячі ніжки в тесті самі по собі є повноцінним готовим блюдом, що не вимагає гарніру. Але картоплю традиційно подається до м’яса і курки, додаючи калорійності і додаткові смакові відтінки, в залежності від способу приготування.
Для цього знадобиться:
- курячі гомілки 8-9 шт.;
- листкове тісто;
- картопля – 300 г;
- вершкове масло – 20 г;
- 1 яйце;
- молоко – 100 мл;
- масло соняшнику для обсмажування;
- сіль, перець, спеції – за смаком;
- майонез або сметана – 200 р.
Зробити страву більш ситним допоможе картопляне пюре. Можна нарізати картоплю кружечками, але тоді доведеться вибирати спосіб запікання «в мішечку» або «в конверті».
Приготування курячих ніжок з картоплею ділиться на кілька етапів.
- Приготувати маринад з майонезу (сметани), солі, перцю, спецій – за бажанням, залишити на 1-1,5 години.
- Запекти в духовій шафі або смажити до рум’яної скоринки на сковорідці.
- Відварити картоплю, воду злити.
- Картоплю потовкти. Додати кип’ячене молоко і вершкове масло.
- Листкове тісто розкачати, розрізати на квадрати 15х15 см.
- Викласти 1 ст. ложку картопляного пюре, зверху поставити курячу ніжку.
- Сформувати «мішечок», закріпивши верхні краї і кінці тесту.
- Запекти в духовці при температурі 200 градусів протягом півгодини.
- Викладати на неглибоку тарілку або блюдо, прикрасити овочами і зеленню.
У картопляне пюре можна додати натертий сир і мелкорубленную зелень кропу або кинзи, пасеровану цибулю та гриби.