Курячі ніжки в мішечку з листкового тіста
Запікання в мішечку з тіста дозволяє зберегти соковитість м’яса, порції виглядають оригінально і презентабельно. Запікання м’яса з сиром – поширений та популярний прийом в рецептурі повсякденних і святкових страв. Сир можна використовувати будь: твердий, плавлений, бринзу.
Для рецепту необхідно взяти:
- курячі гомілки – 6-8 шт.;
- сир – 100-150 г;
- сіль, перець, спеції – за смаком;
- масло соняшнику для смаження;
- листкове тісто;
- 1 куряче яйце;
- кунжут.
Для маринування можна використовувати соєвий соус, гірчицю, прянощі. Для соковитості додати кефір або сметану.
Готується поетапно.
- Курячі ніжки витримують у маринаді з кисломолочних продуктів, солі, перцю і спецій не менше 1 години, обсмажують до рум’яної скоринки.
- Тісто розкачують, нарізають на квадрати 15х15 см.
- На середину квадрата кладеться шматочок сиру, зверху – куряча гомілка.
- Краї тіста піднімають, зав’язують ниткою, формуючи «мішечок».
- Змащують яйцем, посипають кунжутом.
- Запікають в духовці, розігрітій до 180 градусів 30-35 хвилин.
- Подають з салатними листям, овочами, вареним яйцем і зеленню.
Можна використовувати як окремий м’ясне блюдо, подавати з легкими овочевими салатами.