Курячі ніжки в листковому тісті – 6 смачних рецептів приготування

Курячі ніжки в мішечку з листкового тіста

Запікання в мішечку з тіста дозволяє зберегти соковитість м’яса, порції виглядають оригінально і презентабельно. Запікання м’яса з сиром – поширений та популярний прийом в рецептурі повсякденних і святкових страв. Сир можна використовувати будь: твердий, плавлений, бринзу.

Для рецепту необхідно взяти:

  • курячі гомілки – 6-8 шт.;
  • сир – 100-150 г;
  • сіль, перець, спеції – за смаком;
  • масло соняшнику для смаження;
  • листкове тісто;
  • 1 куряче яйце;
  • кунжут.

Для маринування можна використовувати соєвий соус, гірчицю, прянощі. Для соковитості додати кефір або сметану.

Готується поетапно.

  • Курячі ніжки витримують у маринаді з кисломолочних продуктів, солі, перцю і спецій не менше 1 години, обсмажують до рум’яної скоринки.
  • Тісто розкачують, нарізають на квадрати 15х15 см.
  • На середину квадрата кладеться шматочок сиру, зверху – куряча гомілка.
  • Краї тіста піднімають, зав’язують ниткою, формуючи «мішечок».
  • Змащують яйцем, посипають кунжутом.
  • Запікають в духовці, розігрітій до 180 градусів 30-35 хвилин.
  • Подають з салатними листям, овочами, вареним яйцем і зеленню.

Можна використовувати як окремий м’ясне блюдо, подавати з легкими овочевими салатами.

Дивіться також:  Гарбуз в мультиварці шматочками – 7 рецептів приготування
Прокрутка до верху