В сметанному соусі на сковороді
Інгредієнти:
- 850 г фарш з курячого м’яса;
- 2 цибулинки;
- 2/3 ст. довгого сухого рису;
- 3 – 4 зубчик часнику;
- 1 яйце;
- 1 ст. жирної сметани і стільки ж окропу;
- 1 велика морквина;
- 2 десертні ложки борошна;
- сіль, перець і рослинне масло.
Приготування:
- Промитий рис залити великою кількістю води і відправити варитися на чверть години.
- Остиглу крупу відправити до курячого фаршу разом з яйцем.
- Туди ж додати дуже дрібно нарізану цибулю і часник.
- Посолити, поперчити масу і добре перемішати.
- Вологими руками сформувати середні кульки.
- Спочатку злегка обсмажити їх на рослинній олії. Тефтелі повинні підрум’янитися з боків.
- Перекласти кульки в казанок. Залити підсоленим соусом зі сметани, борошна, окропу і дрібної цибульно-морквяної піджарки.
- Томити курячі тефтелі з рисом під кришкою на самому повільному вогні чверть години.
Подати з картопляним пюре або макаронами.