Пропонуємо приготувати страву з дитинства — курячий суп з галушками. Є безліч варіацій цієї страви, а готувати можна, додаючи різні продукти. Представляємо смачні та перевірені рецепти, які різноманітять ваш раціон.
Як зробити галушки для супу?
Готувати основу для галушок необхідно тільки перед додаванням в суп. А опускати за кілька хвилин до кінця варіння, адже вони готуються дуже швидко.
Щоб зрозуміти готові галушки чи ні, зверніть увагу на становище в бульйоні. Якщо вони плавають на поверхні, значить готові.
Інгредієнти:
- вершкове масло – 4 ч. ложки;
- мука – 4 ст. ложки;
- сіль;
- молоко – 2 ст. ложки;
- яйце – 1 шт.
Приготування:
- Масло потрібно м’яке. Розтерти з яйцем.
- Влити молоко. Присолити. Ввести муку. Замісити.
Класичний суп з галушками на курячому бульйоні
Це базовий варіант, який зможе приготувати будь-яка господиня, навіть починаюча.
Інгредієнти:
- сіль;
- курка – 0,5 тушки;
- цибуля – 1 шт.;
- вода – 3100 мл;
- зелень;
- масло;
- морква – 1 шт.;
- картопля – 5 бульб.
Галушки:
- яйце – 2 шт.;
- вода – 2 ст. ложки;
- сіль;
- борошно – 75 р.
Приготування:
- Курку залити водою. Проварити. Для отримання наваристого бульйону знадобиться годину. Тушку дістати. Присолити бульйон.
- Картопляні бульби порізати. Помістити в рідину.
- Нарізати моркву.
- Цибуля знадобиться дрібними кубиками. Помістити в сковороду цибульні кубики. Влити олію. Засмажити. Коли стане золотого забарвлення, помістити морквину. Підсмажити. Відправити в суп.
- М’ясо нарізати. Повернути в юшку.
- Для приготування галушок необхідно змішати соду з сіллю. Влити яйця. Засипати борошном. Перемішати. Сформувати заготовки. Закинути в суп.
- Поварити п’ять хвилин. Порубати зелень. Посипати страву. Додати спеції. Підсолити.
З курячими фрикадельками
Готується юшка швидко, виходить ситним і ароматною. Підходить для дієтичного харчування.
Інгредієнти:
- яйце – 1 шт.;
- курячий бульйон – 2 кубика;
- петрушка – 25 г;
- хлібні крихти – 2 ст. ложки;
- мускатний горіх – 1 г;
- картопля – 2 шт.;
- вода – 1600 мл;
- морква – 1 шт.;
- грудка куряча – 2 шт.;
- ріпа – 1 шт.;
- цибуля – 0,5 головки.
Приготування:
- Нашаткувати петрушку. Дрібно порізати цибулину.
- Помістити куряче м’ясо в м’ясорубку. Перекрутити. Влити яйце. Додати порубані продукти. Засипати крихти. Підсолити. Додати перець. Посипати мускатом. Перемішати. З отриманої суміші скачати кулі.
- Закип’ятити воду. Викласти м’ясні кульки. Поварити сім хвилин. Дістати.
- Картоплю подрібнити. Відправити у воду.
- Морква та ріпа знадобиться у вигляді соломки. Надіслати до картоплі. Проварюють півгодини.
- Додати кубики. Повернути назад фрикадельки. Закип’ятити. Накрити кришкою. Настояти чверть години.
З сирними галушками
Курячий суп з сирними галушками виходить особливо ароматним. Сподобається навіть дітям.
Інгредієнти:
- мука – 4 ст. ложки;
- грудка – 300 г куряча;
- горошок зелений – 2 ст. ложки консервований;
- яйце – 1 шт.;
- масло;
- спеції;
- картопля – 3 шт.;
- сіль;
- морква – 1 шт.;
- цибуля – 1 шт. ріпчаста.
Приготування:
- Укласти грудку в воду. Підсолити. Відварити.
- М’ясо дістати. Кісточки відокремити від м’якоті. Нарізати. Повернути в бульйон.
- Картоплю – кубиками. Додати до м’яса.
- Натерти морквину.
- Нашаткувати цибулю.
- Помістити в сковороду. Влити олію. Додати спеції. Засмажити.
- Відправити в юшку. Підсолити. Проварити.
- Подрібнити сир. Дрібну сирну стружку змішати з яйцем. Розмішати. Засипати борошно. Замісити. Скачати.
- Кульки відправити в суп.
- Додати горошок.
- Поварити вісім хвилин.
В мультиварці
Мультиварка допоможе швидко і ситно приготувати обід. Спробуйте цей варіант і ваші старання оцінять домочадці.
Інгредієнти:
- яйце – 1 шт.;
- цибуля – 1 шт.;
- борошно – 7 ст. ложок;
- спеції;
- лавр – 2 аркуша;
- морква – 1 шт.;
- молоко – 55 мл;
- зелень;
- картопля – 4 шт.;
- вода – 1600 мл;
- сіль;
- курка – 650 р.
Приготування:
- Нарізати на шматки курку.
- Морква перетерти. Використовувати крупного помелу тертку.
- Картопляні бульби подрібнити у вигляді кубиків.
- Розрізати цибульну голівку.
- Помістити продукти в чашу. Додати лавр. Підсолити. Всипати спеції. Залити водою. Накрити кришкою.
- Виставити режим. Буде Потрібно «Гасіння». Час – півтори години.
- Влити в молоко яйце. Розмішати. Підсипати муку. Вимісити. Сформувати заготовки. За сім хвилин до сигналу таймера закинути галушки.
- Після сигналу приладу потомити п’ять хвилин, не відкриваючи кришку.
- Зелень порубати.
- Посипати порційно.
З часниковими галушками
Для любителів курячої юшки підійде варіант з додаванням галушок, але не простих, а часникових. Вони додадуть особливу нотку страви. Суп з часниковими галушками допоможе внести різноманітність харчування.
Інгредієнти:
- перець солодкий – 2 шт.;
- вода – 1600 мл;
- зелень;
- борошно – 2 ст. ложки;
- курка – 550 г;
- спеції;
- морква – 1 шт.;
- сіль;
- цибуля – 1 шт.;
- яйце – 1 шт. для галушок;
- часник – 3 зубки;
- картопля – 2 шт.;
- майонез – 2 ч. ложки.
Приготування:
- Курку залити водою. Зварити.
- Картоплю нарізати. Надіслати до курки. Проварити. Підсолити. Приправити.
- Порубати цибулю.
- Натерти моркву. Обсмажити в сковороді. Подрібнити перець соломкою.
- Відправити в юшку зажарку і перець. Поварити сім хвилин.
- У майонез влити яйце. Додати борошно. Перетерти часник. З’єднати з борошняною масою. Замісити. Вийде густуватий суміш. Взяти чайну ложку. Набрати половину. Помістити в юшку. Повторювати процес до тих пір, поки тісто не закінчиться. Проварити сім хвилин.
- Нашаткувати зелень.
Ситне горохове блюдо на обід
Якщо з’єднати звичну всім горохову юшку з курячою грудкою, то смак стане набагато насиченішим. Страва вийде ароматним і поживним.
Інгредієнти:
- картопля – 2 шт.;
- лавр – 2 аркуша;
- морква – 1 шт.;
- перець чорний;
- цибуля – 1 шт.;
- сіль;
- масло;
- куркума – 0,5 ч. ложки;
- курка – 320 г;
- горох дроблений – 1,5 гуртки.
Приготування:
- Промити горох. Замочити. Витримати годину. Рідину злити.
- Курку залити зазначеною кількістю води в рецепті.
- Додати горох. Закип’ятити. Піну прибрати. Проварити годину.
- Нашаткувати цибулю.
- Моркву подрібнити за допомогою великої терки.
- Помістити в сковороду. Засмажити. За необхідності можна додавати олію. Підсолити. Додати куркуму. Поперчити. Перемішати.
- Нарізати картоплю.
- Коли горох стане повністю готовий, закинути картоплю. Закип’ятити. Помістити лавр. Проварити. Помістити обжарку. Відварити.
Курячий суп з галушками і грибами
Для приготування можна використовувати печериці. Ці гриби не треба довго відварювати, тому суп швидко приготується.
Інгредієнти:
- оливкова олія – 1 ч. ложка;
- курка – 650 г;
- борошно;
- картопля – 3 шт.;
- печериці – 320 г;
- зелень;
- яйце – 1 шт.;
- молоко – 55 мл;
- цибуля – 1 шт.;
- рослинна олія;
- спеції;
- вода – 2700 мл
Приготування:
- Залити курку водою.
- Гриби нашаткувати. Шматки потрібні не дуже дрібні. Покласти у сковорідку. Влити олію. Засмажити.
- Нашаткувати цибулину. Помістити до грибів. Підсмажити.
- Порубати картопляні бульби. Відправити в бульйон.
- В яйце, влити молоко. Перемішати. Підсолити. Влити оливкову олію. Додати борошно. Замісити. Вийде густа маса, з якої необхідно зробити галушки.
- Коли картопля повністю отварится, закинути засмажку. Закип’ятити.
- Маленькою ложкою зачерпнути тісто. Відправити в суп. Повторювати процес до закінчення тесту. Проварити п’ять хвилин.
- Нашаткувати зелень. Відправити в суп.