Курячий суп з галушками – 7 рецептів приготування в домашніх умовах

Пропонуємо приготувати страву з дитинства — курячий суп з галушками. Є безліч варіацій цієї страви, а готувати можна, додаючи різні продукти. Представляємо смачні та перевірені рецепти, які різноманітять ваш раціон.

Як зробити галушки для супу?

Готувати основу для галушок необхідно тільки перед додаванням в суп. А опускати за кілька хвилин до кінця варіння, адже вони готуються дуже швидко.

Щоб зрозуміти готові галушки чи ні, зверніть увагу на становище в бульйоні. Якщо вони плавають на поверхні, значить готові.

Інгредієнти:

  • вершкове масло – 4 ч. ложки;
  • мука – 4 ст. ложки;
  • сіль;
  • молоко – 2 ст. ложки;
  • яйце – 1 шт.

Приготування:

  • Масло потрібно м’яке. Розтерти з яйцем.
  • Влити молоко. Присолити. Ввести муку. Замісити.

Класичний суп з галушками на курячому бульйоні

Це базовий варіант, який зможе приготувати будь-яка господиня, навіть починаюча.

Інгредієнти:

  • сіль;
  • курка – 0,5 тушки;
  • цибуля – 1 шт.;
  • вода – 3100 мл;
  • зелень;
  • масло;
  • морква – 1 шт.;
  • картопля – 5 бульб.

Галушки:

  • яйце – 2 шт.;
  • вода – 2 ст. ложки;
  • сіль;
  • борошно – 75 р.

Приготування:

  • Курку залити водою. Проварити. Для отримання наваристого бульйону знадобиться годину. Тушку дістати. Присолити бульйон.
  • Картопляні бульби порізати. Помістити в рідину.
  • Нарізати моркву.
  • Цибуля знадобиться дрібними кубиками. Помістити в сковороду цибульні кубики. Влити олію. Засмажити. Коли стане золотого забарвлення, помістити морквину. Підсмажити. Відправити в суп.
  • М’ясо нарізати. Повернути в юшку.
  • Для приготування галушок необхідно змішати соду з сіллю. Влити яйця. Засипати борошном. Перемішати. Сформувати заготовки. Закинути в суп.
  • Поварити п’ять хвилин. Порубати зелень. Посипати страву. Додати спеції. Підсолити.

З курячими фрикадельками

Готується юшка швидко, виходить ситним і ароматною. Підходить для дієтичного харчування.

Дивіться також:  Холодний борщ – 6 рецептів приготування

Інгредієнти:

  • яйце – 1 шт.;
  • курячий бульйон – 2 кубика;
  • петрушка – 25 г;
  • хлібні крихти – 2 ст. ложки;
  • мускатний горіх – 1 г;
  • картопля – 2 шт.;
  • вода – 1600 мл;
  • морква – 1 шт.;
  • грудка куряча – 2 шт.;
  • ріпа – 1 шт.;
  • цибуля – 0,5 головки.

Приготування:

  • Нашаткувати петрушку. Дрібно порізати цибулину.
  • Помістити куряче м’ясо в м’ясорубку. Перекрутити. Влити яйце. Додати порубані продукти. Засипати крихти. Підсолити. Додати перець. Посипати мускатом. Перемішати. З отриманої суміші скачати кулі.
  • Закип’ятити воду. Викласти м’ясні кульки. Поварити сім хвилин. Дістати.
  • Картоплю подрібнити. Відправити у воду.
  • Морква та ріпа знадобиться у вигляді соломки. Надіслати до картоплі. Проварюють півгодини.
  • Додати кубики. Повернути назад фрикадельки. Закип’ятити. Накрити кришкою. Настояти чверть години.

З сирними галушками

Курячий суп з сирними галушками виходить особливо ароматним. Сподобається навіть дітям.

Інгредієнти:

  • мука – 4 ст. ложки;
  • грудка – 300 г куряча;
  • горошок зелений – 2 ст. ложки консервований;
  • яйце – 1 шт.;
  • масло;
  • спеції;
  • картопля – 3 шт.;
  • сіль;
  • морква – 1 шт.;
  • цибуля – 1 шт. ріпчаста.

Приготування:

  • Укласти грудку в воду. Підсолити. Відварити.
  • М’ясо дістати. Кісточки відокремити від м’якоті. Нарізати. Повернути в бульйон.
  • Картоплю – кубиками. Додати до м’яса.
  • Натерти морквину.
  • Нашаткувати цибулю.
  • Помістити в сковороду. Влити олію. Додати спеції. Засмажити.
  • Відправити в юшку. Підсолити. Проварити.
  • Подрібнити сир. Дрібну сирну стружку змішати з яйцем. Розмішати. Засипати борошно. Замісити. Скачати.
  • Кульки відправити в суп.
  • Додати горошок.
  • Поварити вісім хвилин.

В мультиварці

Мультиварка допоможе швидко і ситно приготувати обід. Спробуйте цей варіант і ваші старання оцінять домочадці.

Інгредієнти:

  • яйце – 1 шт.;
  • цибуля – 1 шт.;
  • борошно – 7 ст. ложок;
  • спеції;
  • лавр – 2 аркуша;
  • морква – 1 шт.;
  • молоко – 55 мл;
  • зелень;
  • картопля – 4 шт.;
  • вода – 1600 мл;
  • сіль;
  • курка – 650 р.
Дивіться також:  Як зварити суп гороховий – 13 докладних рецептів

Приготування:

  • Нарізати на шматки курку.
  • Морква перетерти. Використовувати крупного помелу тертку.
  • Картопляні бульби подрібнити у вигляді кубиків.
  • Розрізати цибульну голівку.
  • Помістити продукти в чашу. Додати лавр. Підсолити. Всипати спеції. Залити водою. Накрити кришкою.
  • Виставити режим. Буде Потрібно «Гасіння». Час – півтори години.
  • Влити в молоко яйце. Розмішати. Підсипати муку. Вимісити. Сформувати заготовки. За сім хвилин до сигналу таймера закинути галушки.
  • Після сигналу приладу потомити п’ять хвилин, не відкриваючи кришку.
  • Зелень порубати.
  • Посипати порційно.

З часниковими галушками

Для любителів курячої юшки підійде варіант з додаванням галушок, але не простих, а часникових. Вони додадуть особливу нотку страви. Суп з часниковими галушками допоможе внести різноманітність харчування.

Інгредієнти:

  • перець солодкий – 2 шт.;
  • вода – 1600 мл;
  • зелень;
  • борошно – 2 ст. ложки;
  • курка – 550 г;
  • спеції;
  • морква – 1 шт.;
  • сіль;
  • цибуля – 1 шт.;
  • яйце – 1 шт. для галушок;
  • часник – 3 зубки;
  • картопля – 2 шт.;
  • майонез – 2 ч. ложки.

Приготування:

  • Курку залити водою. Зварити.
  • Картоплю нарізати. Надіслати до курки. Проварити. Підсолити. Приправити.
  • Порубати цибулю.
  • Натерти моркву. Обсмажити в сковороді. Подрібнити перець соломкою.
  • Відправити в юшку зажарку і перець. Поварити сім хвилин.
  • У майонез влити яйце. Додати борошно. Перетерти часник. З’єднати з борошняною масою. Замісити. Вийде густуватий суміш. Взяти чайну ложку. Набрати половину. Помістити в юшку. Повторювати процес до тих пір, поки тісто не закінчиться. Проварити сім хвилин.
  • Нашаткувати зелень.

Ситне горохове блюдо на обід

Якщо з’єднати звичну всім горохову юшку з курячою грудкою, то смак стане набагато насиченішим. Страва вийде ароматним і поживним.

Інгредієнти:

  • картопля – 2 шт.;
  • лавр – 2 аркуша;
  • морква – 1 шт.;
  • перець чорний;
  • цибуля – 1 шт.;
  • сіль;
  • масло;
  • куркума – 0,5 ч. ложки;
  • курка – 320 г;
  • горох дроблений – 1,5 гуртки.
Дивіться також:  Шарлотка з яблуками в духовці – Рецепт з фото!

Приготування:

  • Промити горох. Замочити. Витримати годину. Рідину злити.
  • Курку залити зазначеною кількістю води в рецепті.
  • Додати горох. Закип’ятити. Піну прибрати. Проварити годину.
  • Нашаткувати цибулю.
  • Моркву подрібнити за допомогою великої терки.
  • Помістити в сковороду. Засмажити. За необхідності можна додавати олію. Підсолити. Додати куркуму. Поперчити. Перемішати.
  • Нарізати картоплю.
  • Коли горох стане повністю готовий, закинути картоплю. Закип’ятити. Помістити лавр. Проварити. Помістити обжарку. Відварити.

Курячий суп з галушками і грибами

Для приготування можна використовувати печериці. Ці гриби не треба довго відварювати, тому суп швидко приготується.

Інгредієнти:

  • оливкова олія – 1 ч. ложка;
  • курка – 650 г;
  • борошно;
  • картопля – 3 шт.;
  • печериці – 320 г;
  • зелень;
  • яйце – 1 шт.;
  • молоко – 55 мл;
  • цибуля – 1 шт.;
  • рослинна олія;
  • спеції;
  • вода – 2700 мл

Приготування:

  • Залити курку водою.
  • Гриби нашаткувати. Шматки потрібні не дуже дрібні. Покласти у сковорідку. Влити олію. Засмажити.
  • Нашаткувати цибулину. Помістити до грибів. Підсмажити.
  • Порубати картопляні бульби. Відправити в бульйон.
  • В яйце, влити молоко. Перемішати. Підсолити. Влити оливкову олію. Додати борошно. Замісити. Вийде густа маса, з якої необхідно зробити галушки.
  • Коли картопля повністю отварится, закинути засмажку. Закип’ятити.
  • Маленькою ложкою зачерпнути тісто. Відправити в суп. Повторювати процес до закінчення тесту. Проварити п’ять хвилин.
  • Нашаткувати зелень. Відправити в суп.

Прокрутка до верху