Кутя з пшениці – смачний рецепт

Кутя в перекладі означає варена пшениця. Це блюдо є традиційним у Різдвяному меню всіх християн. Всі інгредієнти куті щось символізують. Наприклад, пшениця – це символ нетлінне життя, мед – здоров’я і благополуччя, мак – сімейний добробут, а фрукти – багатий урожай.

У рецепти куті з пшениці додають різні горіхи, мед, запарений мак, сухофрукти. Кутю можна готувати не лише пшениці, але і з рису, проса, ячменю, перловки.

Як приготувати пшеничну кутю

 

 

Для цього ми підготуємо такі продукти:

  • – 1 склянка пшениці;
  • – 150 г маку;
  • – 20 г родзинок, чорносливу, волоських горіхів;
  • – 3 столові ложки меду;
  • – 3 столові ложки цукру.
  • Кількість порцій 5 час приготування близько 1 год.

 

Дивіться також:  Оладки з кабачків – 10 рецептів приготування