Кутя в перекладі означає варена пшениця. Це блюдо є традиційним у Різдвяному меню всіх християн. Всі інгредієнти куті щось символізують. Наприклад, пшениця – це символ нетлінне життя, мед – здоров’я і благополуччя, мак – сімейний добробут, а фрукти – багатий урожай.
У рецепти куті з пшениці додають різні горіхи, мед, запарений мак, сухофрукти. Кутю можна готувати не лише пшениці, але і з рису, проса, ячменю, перловки.
Як приготувати пшеничну кутю
Для цього ми підготуємо такі продукти:
- – 1 склянка пшениці;
- – 150 г маку;
- – 20 г родзинок, чорносливу, волоських горіхів;
- – 3 столові ложки меду;
- – 3 столові ложки цукру.
- Кількість порцій 5 час приготування близько 1 год.