Квасолевий суп з червоної квасолі — класичний рецепт
У класичному рецепті завжди використовується суха квасоля
Консервований продукт для такого варіанту не підійде. Сьогодні суху квасолю легко вдасться купити в будь-якому супермаркеті. Необхідно близько 350 грам. Крім того, потрібно взяти: по 1 шт. моркви і цибулі, 120 р. томатного соусу, пару картоплин, сіль, спеції.
- Першим ділом потрібно замочити квасолю у холодній воді. Робити це потрібно заздалегідь. Краще залишити продукти на ніч, щоб з ранку приступити до готування.
- Полежавшую у воді квасолю потрібно залити 2,5 л. води і відправити на плиту. Після закипання вогонь слід зменшити до мінімального каструлю і залишити на 2,5 години.
- Картоплю і цибулю нарізати дрібними кубиками, моркву – натирається на дрібній тертці. Картоплю приблизно через 2 години додається в каструлю. Інші овочі попередньо обсмажують на соняшниковій олії з додаванням томатного соусу.
- Залишилося посолити суп, засипати в нього вибрані приправи і вимкнути вогонь. Після цього страву буде настоюватися ще не менше 30-40 хвилин.
Суп подається до столу з зеленню і сметаною. Можна доповнити його і житніми грінками з часником.