З курячим фаршем
Лазанья з курячим фаршем виходить більш ніжною, соковитою не настільки калорійною як та, що готують класичним способом. Знизити калорійність можна, якщо не використовувати бешамель, який сам є калорійною «бомбою», а замість нього заливати листи нежирними вершками з ложкою томатної пасти. Сир можна взяти дієтичний, наприклад, виду «Ольтермани», або будь-який інший на ваш смак.
В цілому ж лазанья готується також, як і в базовому рецепті, выпекаясь 40 хвилин при 180 градусах.
З помідорами і сиром
Поєднання томатів, базиліка, часнику, і декількох видів сирів вважається класичним – смак ніколи не набридне, а страва легко прикрасить будь-який святковий стіл.
Для приготування знадобляться листи лазаньї, оливкова олія, часник (3-4 зубчики), 2 банки томатів у власному соку, кілька видів по 200 г сиру – рікотта, моцарелла, fontina, і пармезан (можна замінити фонтину на будь-який доступний вам вид сиру).
Помідори ріжемо на часточки, зубчики часнику розчавити. На оливковій олії обсмажимо часник до золотисто-коричневого кольору. Приберемо часник (він просто повинен передати олії свій аромат і смак), додамо спеції, томати, трохи згасимо.
У форму викладаємо листи, поливаємо томатним соусом, посипаємо тертим сиром. Повторюємо шари, промазуючи кожен томатами та сиром. Верхній шар поливаємо соусом, посипаємо сиром, після чого відправляємо блюдо в духовку. Запікаємо 40 хвилин при температурі 180 градусів.
Перед подачею лазанья повинна трохи охолонути, інакше її важко буде різати на акуратні шматочки.
Подаємо з тонкими багетами і салатом зі свіжих овочів.