Ханум по-узбецьки в пароварці
Узбецька кухня рясніє яскравими і соковитими рецептами з пряними запахами і смаками. Згадаймо хоча б знаменитий узбецький плов.
Також в їхній кухні присутня страву, дуже сильно нагадує кавказькі манти. При умінні можна приготувати ханум у вигляді рулету або трояндочок.
Які продукти потрібні:
- яловичина або баранина — 500 г;
- картопля — 3 плоду;
- цибуля — 3 головки;
- сіль і перець;
- коріандр мелений;
- кумін;
- борошно — 500 г;
- рослинна олія — 2 ст. л.;
- вода.
Ваші дії:
- Просіяти борошно в глибоку ємність. Зробити виїмку. Налити туди масло. Насипати сіль. Додавати воду потроху і місити. Замішане тісто запакувати в целофановий кульок і прибрати на холод.
- М’ясо вимити і порізати на тонкі шматки — чим менше, тим краще. Це традиційний варіант начинки. Так само і манти по-справжньому готуються з подрібненого м’яса. Але якщо колись, працюйте з фаршем — на смак це не вплине.
- Картоплю очистити і протерти.
- Цибулю очистити і дрібно порубати.
- Змішати овочі і дати їм «подружитися» кілька хвилин, потім перемішати їх з рубаним м’ясом. Покласти туди ж щіпку куміна, сушеної кінзи (коріандру), посолити і поперчити. Влити трохи води. Все перемішати, щоб інгредієнти рівномірно розподілилися.
- Дістати тісто і розкачати.
- Акуратно викласти начинку на тісто і скачати його в рулет.
- Промазати маслом форму і покласти туди рулети, залишивши між ними відстань в палець, так як ханум збільшиться в міру приготування. У воду під пароваркою можна додати спеції, лавровий лист, щоб ханум просочився їх ароматом.
- Готувати не менше 40 хвилин.
Готову страву розрізати кільцями, посипати зеленню. До нього хороші не тільки сметана соус з помідорів, але і майонез з часником — у майонез додати трохи води, натертий часник і збити у блендері або міксером, можна покласти і зелень. Ще ханум можна прикрасити дрібно-дрібно рубаним зеленим луком, кільцями помідорів і огірків.