Ліниві вареники з сиру з манкою
Ліниві вареники з сиру з манкою виходять м’якими та ніжними. До того ж страви з сиру корисні для організму. Але, наприклад, не завжди діти люблять їсти сир у чистому вигляді, тому вареники – це чудовий спосіб ввести його в дитячий раціон харчування, а подавати їх можна зі свіжими ягодами чи фруктами.
Час приготування: 20 хв.
Час приготування: 20 хв.
порцій – 2.
Інгредієнти:
- Манна крупа – 3 ст.
- Сир – 400 гр.
- Олія вершкове – 30 гр.
- Мука – 100 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Сіль – 0,5 ч.л.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуйте сир, манку, борошно, куряче яйце, вершкове масло та сіль для вареників.
Крок 2. Розбийте куряче яйце в миску, всипте манну крупу і додайте сіль до смаку.
Крок 3. Змішайте ці продукти і залиште на 10 хвилин, щоб манна крупа трохи набрякла.
Крок 4. У манну масу додайте|добавляйте| сир, добре перемішайте і додайте|добавляйте| просіяне борошно.
Крок 5. Вимісіть тісто руками, щоб воно вийшло однорідним і не липким, при необхідності можна додати ще трохи борошна.
Крок 6. Тісто розділіть на 3-4 частини, кожну скачайте в ковбаски.
Крок 7. Потім ковбаски розріжте на частини приблизно 1,5 сантиметра шириною.
Крок 8. Закип’ятіть у каструлі воду, посоліть її до смаку. Опустіть у киплячу воду заготовки вареників. Варіть після спливання на поверхню хвилину.
Крок 9. Готові ліниві вареники відкиньте на друшляк. Коли вода стіче, розкладіть їх по тарілках, заправте вершковим маслом та подавайте на стіл. Смачного!