Лікер Малібу види, склад, міцність, калорійність. 6 рецептів коктейлів з лікером Malibu в домашніх умовах

«Малібу» — лікер, який добре знайомий шанувальникам якісного алкоголю і екзотичних коктейлів. Пройшло вже 38 років з моменту його створення, а цей напій донині продовжує займати лідируючі позиції на ринку майже в 150 країнах світу.

Історія появи і виробник лікеру Малібу

«Малібу» — лікер, історія якого пов’язана з далеким островом Барбадос, розташованим в Карибському морі. Саме тут наприкінці минулого століття на одній з винокурень вперше був створений оригінальний напій, приготований на основі рому солодкого з додаванням кокосового екстракту. Місцеві жителі навіть придумали з цього приводу свою легенду. Кажуть, що багато років тому виробники поставили кілька бочок рома під кокосову пальму. В одну з них як-то раз випадково впав горіх і пролежав там досить тривалий час. В результаті напій придбав дуже оригінальний смак. Заповзятливі виробники вирішили поекспериментувати, і в результаті був розроблений рецепт нового оригінального лікеру. У 1980 році він офіційно вступив на світовий ринок та відразу став надзвичайно популярним. Справа в тому, що в його склад входять основні інгредієнти знаменитого коктейлю «Піна Колада». Приготований на основі кокосового «Малібу», він зберігає свої смакові властивості, але коштує набагато дешевше. З часом виробник лікеру «Малібу» продав бренд однієї великої компанії. А з початку двотисячних і по теперішній час їм володіє шотландська фірма Pernod Ricard.

Види напою

Довгий час лінійка лікеру Malibu включала в себе 5 різновидів напою. Щоб покупцеві було легше орієнтуватися, виробник придумав фарбувати горлечка і пробки пляшок в різні кольори.

Основні види Malibu Caribbean Rum

№ п/п Найменування напою Особливості смаку Колір горлечка
1 Coconut Flavor Традиційний (кокосовий) Білий
2 Tropical Banana Flavor + банан жовтий
3 Mango Flavor + манго червоний
4 Pineapple Flavor + ананас помаранчевий
5 Passion Fruit Flavor + маракуйя бузковий

Сьогодні лінійка популярного лікеру налічує більше 14 різновидів.

У них традиційний смак доповнено такими ароматами:

  • цитрусовим;
  • полуничним;
  • шоколадним;
  • динним;
  • апельсиново-вершковим;
  • присмаком ананасового десерту та інших.

Крім того, покупцям пропонується в подарунок набір різнокольорових маркерів. З їх допомогою можна самостійно прикрасити пляшку, надавши їй абсолютно новий дизайн.

Дивіться також:  Коктейль Олд Фешн (Олд-фешен, Old fashioned): класичний рецепт – 3 варіації

Склад, міцність і калорійність

Кокосовий лікер «Малібу» складається з чотирьох основних компонентів:

  • ром;
  • вода;
  • цукор (тростинний);
  • екстракт кокоса у вигляді витяжки.

Суть технології виробництва напою полягає в безпосередньому змішуванні цих інгредієнтів. Сам процес здається простим лише на перший погляд. Спочатку з цукрового очерету роблять патоку. Потім її піддають ферментації і багаторазової дистиляції, а після очищення витримують 2 роки в дубових бочках. У результаті виходить знаменитий світлий ром. Його змішують з іншими компонентами і розливають по пляшках. Правда, тут є одна складність. Виробляють напій на Барбадосі, а розливають в Європі. Наполягання продукту відбувається в дорозі при транспортуванні. Традиційно фортеця лікеру «Малібу» складає 21%.

Але в лінійці цього бренду є й інші продукти:

  • Malibu Black. Його роблять на основі темного рому. Фортеця готового продукту становить 35%.
  • Malibu Red. Крім рому в склад входить також текіла. Міцність такого лікеру — 35%.
  • Malibu Island Spiced. Для аромату в традиційний лікер додається кориця і обсмажена ваніль, а замість цукру використовується підсолоджувач. Фортеця цього лікеру всього 30%.

Крім того, сьогодні виробляються ще й газовані напої «Малібу» фортецею 11%. Також компанія випускає вже готові коктейлі: Malibu Rum Punch, Malibu Rum Caribbean Cosmo і Malibu Rum Tropical Mojito, які також користуються попитом у покупців. Відмінною особливістю лікеру крім чудової якості є його енергетична цінність. У 100 грамах готового продукту міститься всього 197 кілокалорій. Цей показник у півтора рази нижче, ніж, наприклад, у горілки.

Рецепт лікеру Малібу в домашніх умовах

Знаменитий лікер Malibu можна зробити самостійно.

Для цього знадобиться:

  • 1 літр горілки;
  • 200 мілілітрів води;
  • 100 грам кокосової стружки;
  • 1 пакет ваніліну;
  • 1 повний стакан цукру.

Процес складається з декількох стадій:

  • Кокосову стружку засипати в чисту банку.
  • Залити її горілкою, щільно закупорити і залишити на 2 години.
  • 50 грам цукру розвести водою (20 грам) і уварювати, поки не вийде карамель коричневого кольору.
  • Залишився цукор залити гарячою водою. Сюди ж додати карамель. Перемішувати до повного розчинення. Приготований сироп остудити.
  • Додати його в банку разом з ваніліном і настоювати в теплому місці під кришкою 10 днів.
Дивіться також:  Кава Якобс (Jacobs): види і сорти кави, як приготувати – 3 рецепта

Після закінчення часу рідина залишиться тільки процідити через марлю і розлити по пляшках. Щоб смак напою був близький до класичного, замість горілки краще брати справжній кубинський ром (бажано світлий).

«Піна Колада» з кокосовим лікером Малібу

З чим пити лікер «Малібу»? Тут є кілька варіантів. Щоб насолодитися неповторним ароматом лікеру, його, звичайно ж, краще пити в чистому вигляді, на десерт, після основного прийому їжі. Щоб зменшити фортеця «Малібу» часто розбавляють різними соками, тоніком, колою, мінералкою і навіть каву, дотримуючись класичну пропорцію 1:2. Крім того, з лікером можна робити всілякі коктейлі. Найвідоміший з них – це «Піна Колада». При бажанні його легко зробити в звичайних домашніх умовах.

Для цього треба взяти:

  • 30 мл світлого рому і стільки ж лікеру «Малібу»;
  • 90 мілілітрів соку ананаса;
  • 50 грам льоду в кубиках;
  • 20 мл нежирних вершків (не обов’язково).

Для прикраси:

  • шматочок свіжого ананаса;
  • коктейльна вишня.

Методика приготування напою:

  • Всі компоненти по рецептурі зібрати в блендері.
  • Збивати до однорідного стану.
  • Вилити масу в охолоджений келих. На край повісити скибочку ананаса і вишеньку.

Подавати коктейль з двома трубочками.

Кокосовий спрайт

Які ще можна зробити коктейлі з лікером «Малібу»? У спекотну погоду ідеальним варіантом буде напій під назвою «Кокосовий спрайт».

Для нього знадобиться:

  • 50 мілілітрів «Малібу»;
  • 180 грам кубиків льоду;
  • 150 мілілітрів спрайту.

Для прикраси:

  • 20 грам (2 зубчики) лайма;
  • 1 гілочка м’яти.

Як готувати цей коктейль:

  • Для такого напою використовується келих «хайбол». Спочатку на дно треба покласти кілька листочків м’яти.
  • Келих наповнити льодом.
  • Використовуючи гейзер, налити лікер.
  • Додати зверху спрайт і перемішати. Для цього потрібна спеціальна коктейльна ложечка.

Зверху напій потрібно прикрасити м’ятою і тонкими кружечками лайма.

«Леді Джейн» з нотками апельсинів і полуниці

Є ще один оригінальний коктейль, в якому присутня лікер Malibu, під назвою «Леді Джейн». До речі, його складу входить відразу кілька лікарів з різними ароматами.

Дивіться також:  Чайний гриб – як виростити з нуля?

Для приготування такого напою потрібно:

  • 30 мл полуничного лікеру;
  • по 15 мл апельсинового лікеру, «Гранд Марнье» та «Малібу»;
  • 30 мілілітрів вершків;
  • 15 мл апельсинового соку.

Для прикраси:

  • тертий шоколад;
  • 2 полунички.

Спосіб приготування:

  • Всі інгредієнти (разом із льодом) зібрати в шейкері і гарненько збити.
  • Суміш процідити у бокал для шампанського.
  • Зверху покласти 2 ягоди полуниці і посипати шоколадом.

Виходить ароматний і дуже смачний напій міцністю всього 17%.

«Акапулько» з лікером Малібу

Деякі коктейлі з лікером «Малібу» готуються безпосередньо в келиху. Взяти, приміром, «Акапулько».

Для його приготування потрібно 1 «хайбол», а також:

  • 60 мл лікеру «Малібу»;
  • кубики льоду;
  • 90 мілілітрів соку манго.

Як потрібно правильно робити коктейль:

  • Келих на 1/3 заповнити кубиками льоду.
  • Зверху по черзі залити спочатку лікер, а потім сік.

У результаті виходить слабоалкогольний напій міцністю всього 8%.

Простий коктейль з ананасовим соком

По описаній вище технології готуються самі прості коктейлі. У них використовується сам лікер Malibu і практично будь-який фруктовий сік. Але є ще більш легкий варіант.

Для роботи необхідно взяти:

  • 50 грам лікеру «Малібу»;
  • лід;
  • 1 пляшка (250 мл) «Кока-коли».

Методика приготування напою залишається колишньою:

  • Келихи наповнити льодом.
  • Влити по черзі колу і лікер.
  • Злегка перемішати.

Для прикраси такого коктейлю підійдуть будь-які варіанти. Але, як мінімум, пара трубочок повинна бути присутнім обов’язково.

З молоком і морозивом

Любителям молочних продуктів неодмінно сподобається коктейль «Кокосовий рай».

До його складу входить:

  • 10 мл світлого рому;
  • 20 мл лікеру «Малібу»;
  • 100 мілілітрів молока;
  • 100 грам морозива;
  • 5-7 кубиків льоду.

Такий напій легко приготувати вдома, використовуючи звичайний міксер.

Необхідно тільки:

  • Всі компоненти (за винятком льоду) зібрати в одній ємності.
  • Гарненько збити їх міксером.
  • Келих наповнити кубиками льоду.
  • Вилити на них приготовлену суміш.

Прикрашати напій не обов’язково. Хоча пару коктейльних трубочок і маленький яскравий парасольку будуть якраз до речі.

Прокрутка до верху