Лобіо – 12 рецептів приготування в домашніх умовах

Лобіо в горщиках в духовці

Багато страви стають набагато смачніше, якщо приготувати їх в духовці, не є винятком і лобіо.

Для роботи знадобиться:

  • квасоля з розрахунку 100 г на порцію;
  • часникові зубці по 1-2 штуки на ємність;
  • солодкі перці за кількістю горщиків;
  • ріпчасту цибулю по ½ головки в кожну порцію;
  • томатна паста;
  • улюблена зелень;
  • сіль і приправи за смаком;
  • кип’ячена вода.

Порядок приготування:

  • Промити попередньо замочену квасолю і відварити протягом чверті години, а потім злити рідину, трохи остудити і розкласти по горщикам.
  • Очистити цибулю, часник, перець, подрібнити і відправити до бобам.
  • Посолити компоненти, додати томатну пасту, спеції, налити кип’ячену воду так, щоб вона повністю покривала блюдо і відправити в духовку.
  • Коли квасоля стане м’якою, вийняти ємності з печі, посипати лобіо рубаною зеленню і поставити на стіл.

Рада. Тримати лобіо в духовці потрібно досить довго, але щоб істотно скоротити час, варто взяти в якості основи стручкової або консервовану квасолю.

Дивіться також:  Курка в духовці цілком з хрусткою скоринкою – 7 рецептів
Прокрутка до верху