Лобіо в горщиках в духовці
Багато страви стають набагато смачніше, якщо приготувати їх в духовці, не є винятком і лобіо.
Для роботи знадобиться:
- квасоля з розрахунку 100 г на порцію;
- часникові зубці по 1-2 штуки на ємність;
- солодкі перці за кількістю горщиків;
- ріпчасту цибулю по ½ головки в кожну порцію;
- томатна паста;
- улюблена зелень;
- сіль і приправи за смаком;
- кип’ячена вода.
Порядок приготування:
- Промити попередньо замочену квасолю і відварити протягом чверті години, а потім злити рідину, трохи остудити і розкласти по горщикам.
- Очистити цибулю, часник, перець, подрібнити і відправити до бобам.
- Посолити компоненти, додати томатну пасту, спеції, налити кип’ячену воду так, щоб вона повністю покривала блюдо і відправити в духовку.
- Коли квасоля стане м’якою, вийняти ємності з печі, посипати лобіо рубаною зеленню і поставити на стіл.
Рада. Тримати лобіо в духовці потрібно досить довго, але щоб істотно скоротити час, варто взяти в якості основи стручкової або консервовану квасолю.