Локшина Рамен (Рамен): що це таке, склад, 4 рецепти страв з традиційної японської локшиною

Склад, калорійність і харчова цінність

Нерідко можна почути словосполучення «корейська локшина Рамен». Вона нічим не відрізняється від японської. Просто це блюдо вважається традиційним для кухні відразу декількох азіатських країн. А батьківщиною локшини і зовсім виявився Китай.

Як вже було зазначено вище, основою частування стає міцний ароматний бульйон, який може бути приготований з курки, риби або м’яса, а також саморобна локшина.

Цікаво, що за оригінальним рецептом остання готується саме з водою, отриманої в озерах Монголії. Вважається, що ця рідина має ідеально підходить для локшини складу. У результаті тісто набуває потрібну консистенцію і відтінок (жовтуватий). Замість цієї самої води, можна використати і звичайну мінералку.

Крім рідини, до складу локшини входить борошно, сіль і яйця. Правда, з часом класичний рецепт сильно трансформувався і сьогодні в ньому вдасться зустріти також рослинні масла та інші компоненти. Доповнити блюдо можна вареними/смаженими яйцями, пекинкой, шпинатом, соліннями і маринованими овочами/грибами, а також водоростями.

Якщо говорити саме про сухому швидкому варіанті такої локшини без додаткових добавок, то її калорійність вийшла 337 ккал на 100 г продукту. Багато в ньому і вуглеводів – 69,7 р. Містяться в продукті білки – 10,4 г жири – 1,1 р.

Звичайно, при використанні додаткових інгредієнтів (бульйону, м’ясних шматочків, смажених яєць) калорійність страви буде значно збільшуватися.

Дивіться також:  Фарширований перець у духовці – 8 рецептів
Прокрутка до верху