Стейки лосося, запечені в духовці
Час приготування – 1 ч. 20 хв.
Кількість порцій – 4.
Склад продуктів для стейків лосося, запечених в духовці:
1. 500 г лосося.
2. Ріпчаста цибуля – 1 шт.
3. Кілька щіпок чорного перцю.
4. 1/2 лимона.
5. Сіль.
6. 100 г сметани.
7. Часник – 1зубч.
8. 1 пучок кропу.
Приготування стейків лосося, запечених в духовці
Для початку цибулина очищається і нарізається тонкими кільцями. Лимон вимивається і також нарізати тонкими кільцями. Риба вимивається водою, обсушивается і натирається сіллю.
У форму для запікання викладається лист фольги. На ньому розміщуються шматочки риби. Їх можна трохи поперчити. Зверху викладається шар цибульний кілець. Потім йде шар лимонних часточок. Фольга добре загортається. Рибка відправляється в розігріту духовку на 60 хвилин.
Цей час можна витратити на приготування сметанного соусу. Кріп ретельно вимивається і подрібнюється. У глибокій посудині змішується сметана з подрібненим кропом. Часник очищається від лушпиння і подрібнюється часничницею або ножем. Потім він змішується зі сметаною і кропом. Суміш солиться за смаком і добре перемішується. До того як риба запечеться соус встигне охолонути і настоятися.
Стейк з лосося необхідно трохи остудити і полити соусом. Також до нього можна подати улюблений гарнір, наприклад, печена картопля.