Рецепт з соусом «Бешамель»

Цей варіант прямо з Франції. У ньому використовується соус, який легко можна приготувати самостійно, використовуючи мультиварку. Рецепт передбачає використання телятини. Але м’ясо можна замінити.
Знадобиться:
- Півкіло телятини або іншого м’яса.
- 3 середніх цибулини.
- 5-6 картоплин.
- 300г сиру.
- 50г масла.
- 2 ст. ложки борошна.
- Половина чайної ложки мускатного горіха.
- 2 склянки молока.
- Соняшникова олія 1 ложка.
Приготування:
М’ясо промивається, нарізають на шматочки, відбивається і приправляється спеціями і сіллю.
Увімкніть мультиварку в режим випічки.
Розтопіть масло, додайте борошно і обсмажте її протягом приблизно 2 хвилин.
Поступово додайте молоко, розмішуючи борошно і не даючи утворюватися комкам.
Коли соус почне загусати, вимкніть мультиварку і помішуйте соус ще деякий час. Потрібно 1-2 хвилини.
Додайте в суміш горіх і сіль. Перемішайте.
Вилийте отриманий соус в окремий посуд.
Промийте чашку мультиварки,
Змастіть її маслом і викладіть м’ясо.
Зверху накрийте шаром цибулі, а потім шаром картоплі.
Картоплю посолити.
Залити соусом інгредієнти.
Виберіть режим випічки.
Готувати страву потрібно годину.
Готове.
Рецепти страви гарні своєю простотою і багатоваріантністю. Експериментуйте зі спеціями і продуктами, винаходьте власні смакові поєднання. Готуйте із задоволенням і інтересом, приємного апетиту.