М’ясо по французьки в мультиварці – 5 рецептів

Рецепт з соусом «Бешамель»

 

Цей варіант прямо з Франції. У ньому використовується соус, який легко можна приготувати самостійно, використовуючи мультиварку. Рецепт передбачає використання телятини. Але м’ясо можна замінити.

Знадобиться:

  • Півкіло телятини або іншого м’яса.
  • 3 середніх цибулини.
  • 5-6 картоплин.
  • 300г сиру.
  • 50г масла.
  • 2 ст. ложки борошна.
  • Половина чайної ложки мускатного горіха.
  • 2 склянки молока.
  • Соняшникова олія 1 ложка.

Приготування:

  • М’ясо промивається, нарізають на шматочки, відбивається і приправляється спеціями і сіллю.
  • Увімкніть мультиварку в режим випічки.
  • Розтопіть масло, додайте борошно і обсмажте її протягом приблизно 2 хвилин.
  • Поступово додайте молоко, розмішуючи борошно і не даючи утворюватися комкам.
  • Коли соус почне загусати, вимкніть мультиварку і помішуйте соус ще деякий час. Потрібно 1-2 хвилини.
  • Додайте в суміш горіх і сіль. Перемішайте.
  • Вилийте отриманий соус в окремий посуд.
  • Промийте чашку мультиварки,
  • Змастіть її маслом і викладіть м’ясо.
  • Зверху накрийте шаром цибулі, а потім шаром картоплі.
  • Картоплю посолити.
  • Залити соусом інгредієнти.
  • Виберіть режим випічки.
  • Готувати страву потрібно годину.
  • Готове.
  • Рецепти страви гарні своєю простотою і багатоваріантністю. Експериментуйте зі спеціями і продуктами, винаходьте власні смакові поєднання. Готуйте із задоволенням і інтересом, приємного апетиту.

    Дивіться також:  Сухарики в мікрохвильовці – 7 швидких і смачних рецептів приготування
    Прокрутка до верху