М’ясо по-французьки з курки – 7 рецептів

Рецепт в мультиварці


 

М’ясо запечене, з курячого філе в мультиварці виходить таким же ніжним і соковитим, як приготовлена в духовці.

Необхідні інгредієнти:

  • Курча (філейна частина) – 0,6 кг
  • Сир (твердих сортів) – 0,15 кг
  • Сирки плавлені – 2 шт по 100 гр
  • Цибуля-ріпка – 2 середні головки
  • Часник – 2 зубч.
  • Майонез – 100 гр або 2 ст. л.
  • Олія соняшникова – 70 мл
  • Спеції, перець, сіль за смаком

Покроковий кулінарний процес:

  • Охолоджену філейну частину курки розділити ножем на середні шматочки, видалити прожилки і добре промити. Обтерти м’ясо від рідини паперовим рушником.
  • Запакувати філе в поліетиленові пакетики або харчову плівку.
  • Молотком для відбивання обробити кожен шматочок так, щоб товщина м’яса залишалася не менше 2 див.
  • Сумішшю рослинного масла, солі і перцю обтерти все філе і залишити на півгодини, щоб просочилося.
  • Щоб приготувати суміш для змащування м’яса потрібно миска, в якій необхідно ретельно перемішати і збити плавлені сирки, майонез, пропущений через прес часник, сіль, перець. Текстура повинна бути кремова.
  • Очищену цибулю промити. Нашаткувати у вигляді цілих кілець або половинок.
  • Укласти підготовлені продукти по черзі в чашу мультиварки. На дно – цибульні кільця, на них — відбиті шматочки філе, розташовані щільно один до одного. Промазати м’ясо соусом з плавлених сирків, а зверху посипати сиром, подрібненим на тертці.
  • Таймер встановити на позначці 40 хвилин, а режим «Випічка».
  • Подача звукового сигналу нагадає про те, що смачна страва готова!
  • Дивіться також:  Куряча грудка – 16 рецептів приготування в домашніх умовах
    Прокрутка до верху