Рецепт в мультиварці


М’ясо запечене, з курячого філе в мультиварці виходить таким же ніжним і соковитим, як приготовлена в духовці.
Необхідні інгредієнти:
- Курча (філейна частина) – 0,6 кг
- Сир (твердих сортів) – 0,15 кг
- Сирки плавлені – 2 шт по 100 гр
- Цибуля-ріпка – 2 середні головки
- Часник – 2 зубч.
- Майонез – 100 гр або 2 ст. л.
- Олія соняшникова – 70 мл
- Спеції, перець, сіль за смаком
Покроковий кулінарний процес:
Охолоджену філейну частину курки розділити ножем на середні шматочки, видалити прожилки і добре промити. Обтерти м’ясо від рідини паперовим рушником.
Запакувати філе в поліетиленові пакетики або харчову плівку.
Молотком для відбивання обробити кожен шматочок так, щоб товщина м’яса залишалася не менше 2 див.
Сумішшю рослинного масла, солі і перцю обтерти все філе і залишити на півгодини, щоб просочилося.
Щоб приготувати суміш для змащування м’яса потрібно миска, в якій необхідно ретельно перемішати і збити плавлені сирки, майонез, пропущений через прес часник, сіль, перець. Текстура повинна бути кремова.
Очищену цибулю промити. Нашаткувати у вигляді цілих кілець або половинок.
Укласти підготовлені продукти по черзі в чашу мультиварки. На дно – цибульні кільця, на них — відбиті шматочки філе, розташовані щільно один до одного. Промазати м’ясо соусом з плавлених сирків, а зверху посипати сиром, подрібненим на тертці.
Таймер встановити на позначці 40 хвилин, а режим «Випічка».
Подача звукового сигналу нагадає про те, що смачна страва готова!